diumenge, 13 de setembre del 2015

Tajine de xai amb verdures i figues, recordant Chaouen

Som-hi? Aquesta serà una entrada ràpida, sense fotos del procés. Prefereixo escriure-la ara que tinc una estona, que posposar-la i sem quedi al tinter com moltes altres que us dec. 
Aquesta recepta és l'estofat marroquí per excel·lència, el podeu fer de peix, de mandonguilles de vedella (kofta) o de verdures i prou. Si no li poseu patata podeu prepara un cous-cous i menjar-ho acompanyant el plat. Les espècies que s'usen (Ras el Hanout) són una barreja secreta que més val que compreu feta. La trobareu fàcilment i la podeu tenir al rebost un temps llarg, no es fa malbé.

Ha estat el plat estrella del nostre viatge al Marroc d'aquest estiu. Ens vam comprar la cassola de fang, el Tajine, a Chaouen, i com no podiem dur gaire pes, la vam comprar petita, és per això que avui he usat una cassola de ferro a part, seguint un procés igual i amb una mica més de brou. La cocció al Tajine és fantàstica però. 


Ingredients

Una espatlla de xai tallada a trossos.
Un porro
Dues cebes de Figueres
Un carbassó
6 figues
3 patates vermelles mitjanetes

1 litre de brou de carn o de verdures
Un grapat de panses
Ras el hanout ( barreja d'espècies marroquí)
Sal
Oli d'oliva verge extra


Sofregiu la ceba i el porro tallats a llunes amb oli d'oliva. Saleu. Feu que es faci a foc lent. Mentres, fregiu a part el xai salat a trossos, només cal que l'enrossiu.

Afegiu la carn al sofregit i tot seguit dues cullerades de Ras el Hanout. Remeneu per tal que tot s'impregni i de seguida aboqueu el brou. Si no teniu brou poseu-hi aigua, també us farà el paper l'aigua de bullir verdures com la mongeta tendra o el carbassó.

Tapeu i deixeu que bulli, aleshores abaixeu el foc. Deixeu que faci xup-xup uns 30 minuts. 

Aleshores afegiu-hi el carbassó tallat a rodanxes, les patates trencades, les figues a meitats i les panses. 

Deixeu coure, sempre tapat, uns 20 minuts més o fins que la patata sigui tova. Apagueu i deixeu reposar.

Prepareu pa per sucar.

1 comentari:

  1. Aquest plat teu em porta al Marroc...un gran país, amb una gastronomia espectacular... que no es pot deixar de visitar!!! Fantàstic!!! Petons!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.