Àgata Albero
A casa celebrem el Nadal 3 dies (24, 25 i 26), després arribarà el cap d'any i per acabar el dia de Reis. Ens trobem amb les diferents famílies a casa d'uns i d'altres, d'aquesta manera ens podem veure amb tothom. Aquest any el sopar del 24 el farem a casa meva, els temps canvien, tot es re-col·loca i anem fent camí. De fet, de petita no el celebràvem a casa, quan em vaig anar fent gran vaig començar a anar a casa la meva amiga Ruth, era un dia especial, es trobaven tota la seva família i menjaven marisc i coses bones i jo m'hi sentia molt a gust. Després van venir altres trobades i la que més anys vam celebrar va ser a Sales. Ara tots els fills del Marià viuen repartits pel món i nosaltres a Barcelona. Aquest any celebrarem el 24 a casa i, com l'any passat també cuinaré per la meva veïna Jaqueline. El menú que m'ha demanat aquest any, apart del pollastre de Nadal tradicional català, ha estat:
Crema de carbassa
Amanida russa amb pinya i sense tonyina ni pebrot escalivat
Pastís de formatge
El pastís el vaig assajar fa una setmana i el vaig fer provar a la família, va ser tot un èxit. Avui l'he mirat de millorar.
Pels de casa aquest vespre faré alguns experiments que ja us explicaré però el plat principal serà el rap al 'cognac' de la Lola, la meva sogra. Prepararé alguns entrants entre ells vieires al forn, bombons de foie i uns carpaccios de 3 peixos diferents, se'm gira feina. Les postres seran les tradicionals: neules i torrons que esperem ens cagui el tió.
Comencem amb les postres.
Pastís de formatge
15 galetes Maria
60 gr. de mantega a temperatura ambient
2 ous
100 gr de sucre
250 gr de mascarpone
400 gr de formatge cremós
2 iogurts de llimona
80 gr de farina
1 sobre de llevat químic