Àgata Abero Miralbell
Un dia móres i l'altre figues, i d'aquí ben poc raïm moscatell. De les móres em vam fer la super melmelada que tan ha triomfat, i de les figues em venia de gust fer-ne algun altre preparació.
Pensant pensant em va venir a la memòria la sobrassada d'en Jos; suposo que ara voldreu saber qui és aquest Jos? Doncs és la parella d'una de les meves dues Raquels més estimades i té parada i obrador a la Boqueria. La seva parada és de les de fa més de 50 anys, és la Cansaladeria Bertran Mascarell. Però perdoneu, que no us he dit encara que hi té a veure el Jos en aquesta recepta, i és que un dia vaig tastar la seva sobrassada amb figues, la que el.laboren al seu obrador, i va ser un descobriment que encara ara recordo, i d'això ja deu fer uns 10 anys. Us la recomano molt!!! La parada ,per cert és a tocar el Pinotxo, no té perdua, vaja!
Així que ja ho teniu, la combinació de sobrassada amb algun ingredient dolç sempre triomfa, jo de petita la menjava amb sucre i a Mallorca sempre he vist que els agrada fer-ho amb la mel.
D'aquí surt la meva proposta d'avui: Pizza de sobrassada amb figues
Ingredients
8/10 figues
4 rodanxes de sobrassada ibèrica
1 paquet de boletes de mozzarella
Formatge cabra cremós
salsa de tomàquet
massa de pizza
orenga
orenga