dijous, 19 de novembre de 2015

Ventresca de tonyina en escabetx


Darrerament estem menjant unes ventresques espectaculars, normalment volta i volta i acompanyades d'una bona salsa de tomàquet. Però avui em venia de gust fer-la diferent. Fa uns dies vaig tornar a baixar a València i amb la meva estimada tia vam passar un matí de compres pel Mercat Central de València, us mercat que ja sabeu que em té enamorada, és tan lluminós, tan ple de productes senzills, tan de l'Horta,....i anar-hi amb la meva tia és un 'punyetero' espectacle. Clienta de TOTA la vida, i generosa com és, ja us podeu imaginar com ens rebien a totes les parades. I és tan graciosa que va 'fardant' de neboda, explicant a la seva manera que jo treballo amb mercats de Barcelona i que m'han donat un premi i tot. 



Vaig tornar carregada de sardines fumades, 'longanizas de pascua' (ara en trobareu tot l'any), pimentón de la Vera, safrà de la Manxa, i fins i tot una cassoleta de fang de les que venen a la parada de fora.....




En arribar a casa ens esperava un dinar de família i d'aperitiu vam tastar les sardines fumades i les que prepara ella en escabetx, un espectacle!!!!
Així que tornant només tenia ganes de provar la recepta. Pel congelador rondava un paquet al buit de ventresca de tonyina del Carles del mercat de Vall Hebron, i vaig pensar que seria una delícia si el preparava escabetxat. Pels que ja sou cuinetes no cal que us digui que un escabetx és la cosa més fàcil que hi ha. Pels que no ho sou tant us animo a fer-la ja! 



Ingredients
750 gr. de ventresca de tonyina (sense pell)
1 got d'oli d'oliva
1/2 de vinagre de vi blanc
1/2 cabeça d'alls
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
pebre negre en gra
pimentón de la Vera
sal

Poseu a bullir 10 minuts l'oli, el vinagre, els grans de pebre, la fulla de llorer, la branca de farigola, els alls sense pelar, una mica de pimentón i la sal. 


Mentre bull talleu a daus grans la ventresca. 
Afegiu la ventresca a la mescla i no la deixeu més de 5 minuts escalfant. 
Passeu-ho tot a una cassoleta de fang amb tapa i deixeu que es refredi.

A casa ens la vam menjar ahir per sopar, va reposar una hora si arriba, els nens i tot van devorar-la. 


Apunts:
La ventresca perquè quedi melosa ha de coure's molt poc, si la deixeu coure massa estona us quedarà seca i perd molt. 
Podeu fer la recepta amb sardines sense espina arrebossades amb farina i fregides o amb bonítol net d'espina. 

6 comentaris:

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.