dilluns, 26 d’agost del 2013

Amanida de patata molt senzilla

Àgata Albero




Si una cosa té l'estiu, a part de la convivència més intensa, les fabuloses migdiades, el contacte amb la natura i la manca d'horaris, és la varietat d'amanides que podem fer amb uns productes senzills però d'una qualitat suprema. A casa, ja us ho he explicat en d'altres ocasions, les fem de tota mena. Però n'hi ha una que és, per mi, la reina de l'estiu. Es resol en un tres i no res, i no per això és menys saborosa. Si li sofistico el nom us en podria dir mil fulles de patata però, què caram, és una amanida de patata i prou. Això sí, amb tomàquets de l'hort de la Dolors de Garriguella, tonyina amb oli d'oliva, ceba tendra i ous de gallines felices. Tot, amanit amb una maionesa amb all.

Ingredients per 4 persones

4 patates mitjanes
6 ous
1 ceba tendra, si és grossa
2 tomàquets ben bons (cherries, cor de bou, de Montserrat, ...)
2 llaunes de tonyina amb oli d'oliva
orenga
oli d'oliva verge
sal
allioli suau


Bullim les patates amb pell. Veurem que són cuites quan les punxeu i ni ofereixin massa resistència. Les deixem refredar.




Coem els ous 3 minuts i els deixem dins l'aigua calenta 8 minuts més. Els deixem refredar.



Tallem la ceba tendra molt i molt fineta, a llunes. Si creiem que serà massa forta de gust, la podem deixar amb reposar amb vinagre una estona.





Pelem i tallem  les patates i els ous a làmines.







Emplatem o bé en una plata gran o en racions individuals utilitzant un motlle per emplatar. Fem capes, regades amb oli: de patata, ou, tonyina, tomàquet, ceba i repetim.




I, voilà, només cal que hi tirem una mica d'orenga per guarnir i aromatitzar i deixem refredar. La maionesa la posarem a taula perquè cadascú se'n serveixi al gust.


Tornat de la feina, o si encara sou a la platja, ve molt de gust trobar-se-la a la nevera. Mimeu-vos!!!!

5 comentaris:

  1. Jo al "molt senzilla" del títol i afegiria "però boníssima, saníssima i d'una presència al plat genial". Petons!

    ResponElimina
  2. Com m'agrada!! senzilla però delociosa! petons

    ResponElimina
  3. Quin plat més refrescant i més bo!. I a més ens pot servir de plat únic: ideal per no haver de passar massa estona davant els fogons durant les vacances o els dies de calor.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Són boníssimes les amanides de patata!! jo la faig sovint a l'estiu i mai me'n canso ;)

    ResponElimina
  5. COM LES DE TOTA LA VIDA QUAN TU ERES PETITA JA LES MENJÀVES ÀGATA, AMORET!!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.