dilluns, 18 de març del 2013

Carxofes al forn i el secret per que us quedin boníssimes

Àgata Albero

Encara és temps de carxofes i a casa ens agraden molt. A mi com més m'agraden són cuites al foc, a la brasa. Però a Barcelona no tenim llar i per tant en fem un símil fent-les al forn. A  molts no us explicaré res de nou, o potser sí, però hi ha un petit detall que farà que les trobeu més tendres. A banda de coure-les al forn jo hi poso 1 dit d'aigua a la safata i així garanteixo que els cors s'estovin.

Ingredients per 4 persones
8 carxofes o 12 (depèn de la gana)
sal
oli d'oliva verge
pebre
aigua

Tallem la part inferior de la carxofa una mica, per deixar una base plana. Tallem les puntes superiors, traiem algunes fulles exteriors, les més dures. A continuació girem la carxofa cap per vall i la piquem per tal que s'obri una mica i es pugui coure millor.

Les amanim amb oli d'oliva verge, sal i pebre. les posem en una safata de forn amb un dit d'aigua i les posem a coure 20-25 minuts a 180 graus.




Ara només cal que aneu gaudint de mossegar cada fulla fins arribar al premi final, el cor. Mireu, ja em ve salivera.



Variant:
Si us agraden els sabors intensos també podeu posar-hi trossets de formatge blau i tires de bacon. El formatge es fon dins la carxofa, es barreja amb el greix del bacon i converteix la carxofa en una delicatessen. 



26 comentaris:

  1. A quina temperatura?.
    M arriscaré a 180.

    ResponElimina
  2. doncs jo ho provaré ara, pq les carxofes i jo no tenim feeling a l'hora d cuinar.les, no sé mai quantes fulles s'han d treure pq no quedin dures..., ja us diré q tal..

    ResponElimina
  3. Treu un parell de cercles. Després pica-les bé cara a vall al marbre perque quedin les fulles separades i una mica obertes. Si tot i així et queden dures de fora, les retires abans de menjar.
    Salut !!!

    ResponElimina
  4. Avui per dinar en faré. Desitjo que em surtin bé.
    Salut !!!

    ResponElimina
  5. A la brasa el procés seria similar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Robert, la brasa és un altre món, no goso aconsellar-te.

      Elimina
    2. hola primer ala brassa las posas uns minuts al micro i despres amb poc foc ala brassa

      Elimina
    3. A la brasa no cal treure cap fulla doncs es cremen i les treus després, només la tija perquè quedin planes, jo hi poso fooorça oli !

      Elimina
  6. Molt bona la variant del formatge blau, la provaré.
    Una altra, me la van dir a les terres de l'ebre, i és farcir-les amb sobrassada. Amb l'escalfor es va desfent, i ajuda a estovar el cor. (si, el de la carxofa també :))

    ResponElimina
  7. Molt be,Gràcies.
    També són molt bones posar all trinxadet a dins dels cor de la Carxofa amb un bon raig d'oli.

    ResponElimina
  8. El forn dalt i baix o només bahjx?

    ResponElimina
  9. I posant un gra d'all dins de la carxofa tambe queda molt be

    ResponElimina
  10. Aquest truquet de l' aigua, el provarem! A veure quan ens podem veure al mercat de l' estrella 😉

    ResponElimina
  11. Aquest truquet de l' aigua, el provarem! A veure quan ens podem veure al mercat de l' estrella 😉

    ResponElimina
  12. Sabeu com te que ser la carxofa per a que quede ven bona? A França venen unes carxofes gegants i no sé si són igual de bones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mida mitjana i ben apretades, si són massa obertes és que no són fresques.

      Elimina
  13. cal posar les primer amb aigua i llimona xq no en negreixin?

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.