dijous, 21 de març de 2013

Crema de pèsols com li agrada a la Marta

Àgata Albero




Temps de faves i pèsols, sol lluent i natura espaterrant. Paratges increïbles, moments inoblidables. La vida és una només, sempre podem triar com la volem viure, sempre. I qui canta......els mals espanta.




"Les nenes maques al dematí,

s’alcen i reguen, s’alcen i reguen,

Les nenes maques al dematí,

s’alcen i reguen el seu jardí.

Jo també rego el meu hortet

faves i pèsols, faves i pèsols

jo també rego el meu hortet

faves i pèsols i julivert.

Julivert meu com t’has quedat

sense cap fulla, sense cap fulla,

julivert meu com t’has quedat

sense cap fulla i el cap pelat"



Ingredients per 4 persones

400 gr de pèsols pelats
2 patates mitjanes
1 ceba de Figueres
2 ous durs
sal
un xic de llet
una nou de mantega
parmesà


Fem coure les verdures i la patata uns 20 minuts, fins que la patata un cop punxada veiem que ja és cuita. Afegiu sal a la cocció. (Jo soc de les que poso les verdures amb l'aigua freda i compto el temps des que comença a bullir).




Un cop cuit, retirem una mica d'aigua de la cocció i ho passem tot per la batedora amb la llet i la mantega. Ha de quedar ben fi. Si creieu que li cal passeu la crema pel xino.

Serviu la crema amb l'ou ratllat per sobre. Jo, a  més deixo el parmesà amb el seu ratllador sobre la taula per qui hi vulgui donar un toc final.

Suggerència: Si ho preferiu podeu torrar uns encenalls de pernil ibèric i ja ho acabeu de rematar.

4 comentaris:

  1. Deliciosa, la crema de pèsols. I encara més si són frescos!! petons

    ResponElimina
  2. moltes gràcies, ara mateix ho reenvio a les amigues..feliç dia!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és la idea, compartir i estimular les ganes de cuinar. Gràcies

      Elimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.