Àgata Albero
Temps de faves i pèsols, sol lluent i natura espaterrant. Paratges increïbles, moments inoblidables. La vida és una només, sempre podem triar com la volem viure, sempre. I qui canta......els mals espanta.
"Les nenes maques al dematí,
s’alcen i reguen, s’alcen i reguen,
Les nenes maques al dematí,
s’alcen i reguen el seu jardí.
Jo també rego el meu hortet
faves i pèsols, faves i pèsols
jo també rego el meu hortet
faves i pèsols i julivert.
Julivert meu com t’has quedat
sense cap fulla, sense cap fulla,
julivert meu com t’has quedat
sense cap fulla i el cap pelat"
Ingredients per 4 persones
400 gr de pèsols pelats
2 patates mitjanes
1 ceba de Figueres
2 ous durs
sal
un xic de llet
una nou de mantega
parmesà
Fem coure les verdures i la patata uns 20 minuts, fins que la patata un cop punxada veiem que ja és cuita. Afegiu sal a la cocció. (Jo soc de les que poso les verdures amb l'aigua freda i compto el temps des que comença a bullir).
Un cop cuit, retirem una mica d'aigua de la cocció i ho passem tot per la batedora amb la llet i la mantega. Ha de quedar ben fi. Si creieu que li cal passeu la crema pel xino.
Serviu la crema amb l'ou ratllat per sobre. Jo, a més deixo el parmesà amb el seu ratllador sobre la taula per qui hi vulgui donar un toc final.
Suggerència: Si ho preferiu podeu torrar uns encenalls de pernil ibèric i ja ho acabeu de rematar.
Serviu la crema amb l'ou ratllat per sobre. Jo, a més deixo el parmesà amb el seu ratllador sobre la taula per qui hi vulgui donar un toc final.
Suggerència: Si ho preferiu podeu torrar uns encenalls de pernil ibèric i ja ho acabeu de rematar.
Deliciosa, la crema de pèsols. I encara més si són frescos!! petons
ResponEliminaOi que sí??? Petons.
Eliminamoltes gràcies, ara mateix ho reenvio a les amigues..feliç dia!!!!!!
ResponEliminaAquesta és la idea, compartir i estimular les ganes de cuinar. Gràcies
Elimina