dijous, 31 de gener del 2013

Costella de porc al forn per la Pili

Sílvia Manzano


Aquest plat és d'aquells que us ben asseguro, i sé que els que em coneixeu esteu pensant que ho dic sempre, que és molt fàcil, ràpid i dels de gaudir a la taula. També és dels que faig servir un munt de vegades per la carmanyola. 

El dedico a la Pili, sí a tu Pili, la mare de la Laura, que és com ens passem a dir les mames quan tenim filles, mama de…..ja ja ja, doncs si te'l dedico a tu, perquè sé que és molt pesat cada dia haver de pensar el què fem, o el què farem, que faci plat, que agradi i que es pugui portar com a àpat a la carmanyola, o deixar-lo a casa per quan venen a dinar els fills adolescents o per nosaltres mateixos quan arribem cansats després d'un llarg dia de feina. Trobar el plat a taula i només haver-lo d'escalfar...fa una il·lusió!!!. Bé, no m'enrotllo més, que al final quan veieu tanta lletra us pensareu que el plat és llarg i res més lluny de la meva intenció.



Ingredients per 4 o 6 persones

- 4 tires de costella de porc partides per la meitat

- 1 ceba mitjaneta

- 2 patates una mica grans

- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva

- 2 cullerades de vinagre de Mòdena

- Una mica  de ximixurri*, curri i sal

*si no trobéssiu el ximixurri, podeu posar-hi pebre dolç, pebre negre i herbes de provença.

Com ja sabeu els ingredients que utilitzem són de 1ª qualitat i de total confiança, i la costella era fresquiiiiiisima, ja ja ja, sí sí, d'aquella que jo sempre us dic que primer s'hauria de deixar reposar uns dies de tant que ho és. I les espècies les agafo a granel de la meva tenda. 



- En primer lloc encenem el forn, jo ja el poso a 180º només a baix.

- Pelem les patates i la ceba i la tallem a rodanxes i ens faran de coixí de les costelles. Les posem directament a la safata que després anirà al forn salades i amb una mica de ximixurri.



- Damunt posem la costella de costat, ben col·locada i seguidament posem la sal, la resta del ximixurri i el curri, la quantitat és al vostre gust. Jo recomano que no us passeu, ja que són espècies que donen un gust intens. Afegim les 4 cullerades d'oli i les 2 de vinagre i cap al forn. 



- El forn ja el tindrem calent i si el forn és d'aire perfecte, però si no, que és com és el meu, només a baix a 180º. La safata la poso al mig, i passats uns 20 minuts punxem les patates per veure si són prou tendres, que quasi segur, que sí.

- Tot seguit posem el forn en mode a dalt i a baix alhora, uns 10 minuts més. Recomano donar la volta a la costella amb unes pinces de cuina perquè quedi una mica més sucosa.

- Passat aquest temps apaguem el forn, el deixem a dins uns 10 minuts més...i fet. Us en llepareu els dits. Si ho voleu amb una mica d'amanida al davant és un bon plat per cobrir tota la energia necessària perquè la nostra família superi el dia. 

Us hi animeu!!!


4 comentaris:

  1. Una recepta estupenda i molt ben explicada. Moltes gràcies per compartir-la.

    ResponElimina
  2. Hola! M'encanten les costelles de porc, perquè els qui som fans d'allò de "escurar" hi podem disfrutar. El toc de vinagre... mmm... m'hi ha agradat molt! Petons

    ResponElimina
  3. Gràcies Anna, la Sílvia és una gran assesora gastronòmica de totes les seves clientes. Ara amb auest blog quedaran ben recollides.

    ResponElimina
  4. Marina, moltes gràcies pel teu comentari. Qualsevol suggerència de part teva serà benvinguda.

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.