dimarts, 29 de gener del 2013

Ous estrellats

Àgata Albero



Seguint amb la idea de resoldre de manera fàcil i econòmica un àpat us presento un d'aquells plats que només ens demanem de tant en tant quan sortim fora amb la mala consciència de tot el colesterol que pot aportar el plat en qüestió. Però ja ho sabeu, si no n'abusem un dia ens ho podem permetre. 

Ingredients per 4 persones

4 patates mitjanes
1 ceba mitjana
6 ous
4 talls de pernil bo
oli del 0'4
sal

Pelem i tallem a làmines les patates i la ceba i les posem a fregir amb un dit d'oli vigilant que no se'ns torrin massa. Podem tenir-ho tapat uns 10 minuts i destapat uns altres 10.



Quan ja sigui la patata tova hi afegim el pernil tallat a tires amb les tisores de cuina. Deixem passar 5 minuts tot remenant. Veurem com el pernil canvia de color.

A part fregim els ous amb l'oli ben calent, els podem fer de 3 en tres. Els salem.




Tot seguit emplatem  fent un llit amb la ceba i la patata i llencem per sobre els ous tot trencant-los amb una forquilla de fusta.

I això és tot. Barat i senzill. 

Nota: Hi ha qui posa l'ou sobre de cada plat i  així cadascú se'l trenca i barreja al gust. Si tenim un oli aromàtic com pot ser el de tòfona podem posar-n'hi una mica per sobre.






5 comentaris:

  1. Hola Àgata! no coneixia el teu blog, però el nom que li has posat, receptes amb vida, m'ha quedat tan l'atenció que mira, ja m'hi quedo! Tens una nova seguidora. Fan d'ous estrellats, també! He he. una abraçada.

    ResponElimina
  2. Aquest plat sembla realment adient per aquesta època de fred.... Te molt bona pinta. Gràcies per aquesta bona recomanació.

    ResponElimina
  3. un bon vinet i ... ja tenim la festa muntada !

    ResponElimina
  4. Això, això. A gaudir de tant en tant i sense mala conciència.

    ResponElimina
  5. Marina, ets un sol. Ens agrada molt que algú que no ens coneix connecti amb la nostra manera de fer cuina. Gràcies i enhorabona pel teu fantàstic blog del qual la Silvia fa temps que n'és seguidora.

    http://tapatdetapes.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.