dijous, 17 de gener del 2013

Pastís de carn

Sílvia Manzano



Mooolts dies, et trobes que arribes a casa, cansada física o psíquicament…o les dues coses alhora, que també passa, i resulta que has de preparar el dinar per l’endemà.  Ufff una altre vegada, “el què fem” (noto com es mouen els caps afirmant el que dic) …….doncs no us preocupeu, perquè és una de les nostres especialitats, menjar sà, ràpid, fàcil i amb totes les aportacions energètiques necessàries per gaudir del dia a dia. 

Perquè no està renyit menjar com cal amb que sigui ràpid de fer.

Us he de confessar un secret.... a vegades les receptes més senzilles són aquelles que queden més bé a taula. No cal tirar-se tot el dia a la cuina o fer un “buscando a wally” per trobar els ingredients necessaris. Va som-hi!!…no ens enrotllem i en posem-nos a cuinar.

Ingredients: per 4-6 persones 


Pel puré:

- 5 patates mitjanes o 125 gr puré comercial


- 400 ml d'aigua i 400 ml de llet (si el fem dels comercials)

- 2 cullerades d’oli de girasol o oliva

- sal i orenga. 

Pel farcit:

- 600 gr de carn picada (vedella+porc) o 600 gr. de botifarra o carn de pollastre o gall d´indi si fem dieta)

- 1 ceba ratllada

- 2 tomàquets ratllats 

- 150 gr. de sofregit de tomàquet

- 1/4 got de vi blanc o conyac

- 100 gr. de mousse d’ànec o paté amb pebre o fines herbes.

- 150 gr de formatge rallat, jo recomano l’emmental.



Per preparar el puré bullim les patates  a trossos. Sabrem que són cuites quan punxant-les notem que són toves.

Seguidament, amb una forquilla o un triturador, les aixafem fins aconseguir la textura de puré. Jo aquí li afegeixo una cullerada sopera de mantega. 

Si tenim puré comercial, ja us hi posa les instruccions de com fer-lo, però és sempre amb 400 ml d´aigua, 400ml de llet i una miqueta de sal. (400 ml són 1 got ½ i una miqueta més de líquid)

Mentre en una paella amb oli sofregim la carn prèviament salada i  posem una mica d'orenga, movent constantment amb la cullera de pal, per aconseguir que no s'enganxi  ni quedi feta una pasta, ha de quedar solta.




Seguidament quan han passat uns 5 minuts, li afegim la ceba ratllada i el tomàquet, o els 150 gr de sofregit de tomàquet comercial. Tot aquest sofregit juntament amb la carn haurà de estar uns 10 minuts a foc lent, com a molt.

Passats els 10 minuts, que ja veiem que ha canviat de color, afegim la mousse d’ànec  i remenem.


A continuació li tirem el ¼ de got de vi o conyac, i tot junt uns 6-8 minuts més a foc lent. Llestos, apaguem el foc i que reposi, mentres muntem el plat.

La meitat de puré el posem com a base al pirex, que després anirà al forn, damunt la carn que ja tenim sofregida, i la resta del puré a sobre, de manera que quedi amagada la carn a sota. 





Pel damunt li repartim el formatge ratllat i cap al forn a gratinar, jo ho poso a 225º mode gratinar….uns 10 minuts i llestos. 





Ho intentem????

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.