dilluns, 21 de gener del 2013

Llaminera amb ceps, recepta de la Raquel

Àgata Albero



Aquesta recepta me la va fer la Raquel ara ja farà una anys a casa seva a Tiana, potser ja ni se'n recorda. El cas és que des d'aleshores quan hi penso la faig. Em va encantar; de nou una recepta senzilla i boníssima. 
La llaminera compreu-la en un lloc de confiança, jo amb la Sílvia tinc 'enxufe i em posa la millor'. En diuen rellomilo, filet de porc, ....i no se quantes coses més.

Ingredients per a 4 persones

2 llamineres de porc
1 ceba
Un grapat generós de ceps secs
Aigua
Crema de llet
Sal
Oli d'oliva
Pebre acabat de moldre

Bullim els ceps i els deixem en remull amb l'aigua calenta 15 minuts. Si fossin frescos els sofregirem amb una mica d'oli.


Pelem i rentem la ceba i la trinxem a trossets petits.




Fem cada llaminera a 5 o 6 talls gruixuts.



Posem a escalfar olí a la paella i a foc viu hi posem els talls de carn i els fregim volta i volta. Els retirem i els salem.



A continuació sofregim la ceba amb un xic més d'oli i a foc lent. Tot seguit afegim els ceps, que ja s'hauran estovat, trossejats i amb part de l'aigua on eren.





Deixem que faci tot xup-xup uns 10 minuts i tot seguit hi afegim la crema de llet i una mica de pebre.







Fem que arrenqui el bull i posem els talls de carn que teniem reservats sobre la salsa.



Amb una cullera cobrim la carn amb la salsa i 5 minuts després apaguem el foc i servim.

Nota: Es pot acompanyar amb un arròs blanc o un basmati o es pot preparar un puré de patates.
Hi podeu posar tota mena de bolets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.