dissabte, 26 de gener del 2013

Sopa de taronja amb pastanaga i carbassa

Àgata Albero




Seguint amb el meu delit per les sopes i cremes, ara que fa fred i venen tant de gust, us presento una recepta del llibre que us comentava l'altre dia a la recepta de les croquetes d'espinacs: 'El libro esencial de la cocina vegetariana'.




Ingredients (per a 4 persones)

Un manat de pastanagues (8 o 10)
1 quart d'una carbassa mitjana
30 gr de mantega
1/2 tassa de suc de taronja
1 litre de brou vegetal
1 ceba petita a trossos
farigola
sal i pebre
crème fraîche o iogurt
nou moscada

Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes. Fem el mateix amb la carbassa i la ceba.




Sofregim amb mantega a foc mig durant uns 10 minuts, remenant de tant en tant.



Afegim el suc de taronja i el brou vegetal. Fem que bulli i posem la sal, el pebre i la farigola.




Baixem el foc i deixem coure tapat uns 20 minuts o fins que la pastanaga estigui tova.

Amb una batedora ho triturem tot fins que quedi ben fi, havent retirat abans la farigola.

Servim amb una cullerada de Crème fraîche o iogurt, una mica de nou moscada i una branqueta de farigola.

Nota: per tal que la farigola no es barregi amb tot a la sopa podeu utilitzar un recipient de té, i sinó en teniu una gasa estèril de les de la farmaciola i embolicar-la.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.