dijous, 10 de gener de 2013

Arròs caldós

Sílvia   Manzano




Aquí teniu una recepta de l'arròs caldós, una sopeta reconfortant per aquests dies que prometen fred.

Ingredients (per 8 persones)

1 sípia gran neta (o 3 calamars)
16 gambes o escamarlans
2 alls
400 gr. d'arròs
1 litre i mig de fumet
oli
sal



Fem el fumet segons aquesta recepta (cliqueu aquí).

Sofregim un parell d'alls sencers i sense pelar en una cassola, a continuació salpebrem les gambes, les fregim una mica només i les retirem. 



Afegim la sípia neta i a trossos prèviament salada i quan estigui rossa, tirem l’arròs, i no el parem de moure per tal que agafi una mica de color.





Desprès comencem a tirar el caldo mica en mica, normalment s’ha de triplicar i una mica més, és a dir, 1 got d’arròs per 3 gots i mig de caldo, depèn de com el vulgueu d'espès. 





Mentre bull l’arròs, aprofitem i pelem les gambes, que ja estaran fredes, i a última hora les afegim a l’arròs, la sal és al gust que li volgueu posar. El farem bullir 18 minuts i el deixem reposar uns 3 minuts més.  

Aquest arròs també és molt bo amb trossos de rap i rossellones. (Aprofiteu aquells dies que el rap no està tan car).

Jo, aquest arròs el faig també amb llamàntol, que segueix el mateix procés.



Sílvia Manzano


1 comentari:

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.