dijous, 10 de gener del 2013

Fumet amb moltes possibilitats

Sílvia Manzano

És una recepta que jo acostumo a fer els diumenges, que és un dia que aprofito per gaudir a taula amb els de casa, o qui s' hi apunti, casa meva sempre està oberta a qualsevol que vulgui venir a dinar.

Normalment quan compres peix, si ho demanes, et donen les espines i els caps del peix, cosa que aprofito i sempre en guardo al congelador, i vaig acumulant fins que en tingui prou per omplir una olla. En cas que no tinguem prou fumet sempre podem fer bullir una mica de la sopa pescador que venen als congelats. 


Ingredients (per 4 litres de brou)

espines i caps de peix
o sopa pescador de la botiga de congelats
2 pastanagues
una branca d'api

sal
5 litres d'aigua (mineral, si pot ser)


Pel sofregit:


oli
gambes (si s'escau)
1 ceba
2 tomàquet de pera
picada d`all, julivert, ametlles o avellanes, carn de nyora 
un raig de vi blanc o conyac.

Aboquem tots els ingredients, i quan arrenca el bull, comencem a fer a part el sofregit. (De tant en tant traieu la escuma que fa per tal de evitar impureses)



Sofregim la ceba tallada, el tomàquet de pera i alguns caps de gamba que després aprofitarem per la sopa, o el que es vulgui preparar. 

Un cop sofregit hi aboquem la picada i el rajolinet de vi blanc, i ho deixem uns 10 minuts. En acabat ho tirem tot al brou.


Fem bullir tot junt uns 10 minuts més, apaguem el foc, deixem reposar uns altres 10 minuts i ho colem tot.. Amb això ja tenim fet el fumet. 


És un fumet amb moltes possibilitats, ja que podeu preparar diversos plats,: arròs caldós, arròs amb llamàntol, sopa de peix, paella de peix (arròs a la marinera com en diuen a València) o fideuà,  que seria el mateix procés però amb fideus del nº 2... o simplement congelar per quan et vingui de gust.



Sílvia Manzano


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.