dijous, 24 de gener del 2013

El senzill suquet de mar i muntanya de la Cristina

Sílvia Manazano





Si, si, SENZILL…. la parada, com ja sabeu els que hem coneixeu, és un gran centre social, i es comparteixen fins i tot receptes, així que aquesta recepta ens la va explicar la Cristina, una clienta habitual que ha volgut que provem una recepta que ella va fer per Nadal, els seus convidats van quedar encantats. Així que jo m'hi vaig posar només arribar a casa.....i efectivament va ser prou senzilla com per fer-la en un obrir i tancar d'ulls!!!! Som-hi!!!

INGREDIENTS: ( per 4 persones)

- 12 talls de llom, en aquest cas es ibèric, (la Cristina té bon olfacte amb la qualitat)

- 16 cues de gamba

- 1 ceba mitjana, o dos petites, tallades a dauets

- 2 tomàquets pera

- ½ litre de brou de pollastre o aigua amb pastilla de caldo concentrat

- 4 cullerades d´oli , sal i pebre blanc o negre

Primer posem a calentar l'oli a la paella on volem preparar el plat, i en 1 minut passem el llom prèviament salat, volta i volta. Ho trèiem i al mateix oli hi afegim les cues de gamba salades i amb pebre, també volta i volta perquè agafin una mica de color i les retirem també. 



Posem la ceba a dauets i quan comenci a enrossir ( aproximadament uns 5 minuts), tirem a sobre els tomàquets tallats a daus i a foc mitja, anem sofregint tot junt. 


Mentre faci xup xup, tirem a sobre el ½ litre de caldo, prèviament escalfat (jo he aprofitat que estava preparant brou per sopar). Passats 5 minuts afegim a la cassola els talls de llom i ho deixem a foc mig que rebaixi el líquid uns 10-12 minuts aproximadament. 


Finalment afegim les cues de gambes i ho deixem a foc lent tot junt uns 5 minuts més. Rectifiquem de sal.




A casa ho han trobat tan bo que no han parat de sucar-hi pa...boníssim!!!!

Gràcies Cristina.

Nota: Amb les gambes també hi podem tirar una picada.

2 comentaris:

  1. Bo i ràpid. El suquillu, fantàstic. Jo avui l'he fet amb escamarlans i hi he posat la picada que suggeriu. Ara, trobo que si es fa amb pollastre (tallat petit, com a l'allet) s'amara més del gust. Felicitats pel bloc.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Jordi, la propera ens agradarà molt penjar la foto del teu plat, serà una bona manera a d'encoratjar a tothom.

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.