dijous, 24 de gener de 2013

Tagliata amb salsa bolognesa a la meva manera

Àgata Albero





El dissabte abans de la festa d'aniversari del Bruno vam preguntar-li què volia per dinar i de seguida va respondre: macarrons!!!! Remenant pel rebost vaig trobar un paquet de pasta i quan el va veure hi va estar d'acord, fet i fet és pasta i a ell, com a molts nens, ja el fa feliç.

Els sofregit que faig té molt de la meva mare, són d'aquelles receptes que passen de generació en generació i tothom té la seva. A casa ens agrada així.

Ingredients (per a 4 persones)

400 gr de pasta
1 pot/1 llauna de tomàquet natural
1 ceba
300 gr de carn picada de vedella
1 tallet de foie-gras (30 gr)
oli d'oliva verge
sal 
sucre morè
orenga
mantega



Posem l'olla a bullir amb aigua i sal.


Sofregim la ceba ben trinxada i quan sigui transparent hi afegim la carn prèviament salpebrada. 



Quan canvii tota de color hi afegim el foie-gras i remenem. Tot seguit el tomàquet i el fem a trossos amb la cullera de fusta. Hi posem un xic de sal i una cullerada generosa de sucre. Afegim una mica d'orenga.  Remenem i tapem. 




Posem a bullir la pasta el temps que marqui el paquet, escorrem bé, posem uns tallets de mantega i remenem dins el mateix colador.

Deixem que faci xup-xup i remenem de tant en tant. (Uns 15 minuts). Tastem de sal i rectifiquem si cal. Quan la textura ens sembli adequada, ni molt aigualit ni molt sec, apaguem el foc.




Barregem dins l'olla on hem bullit la pasta i el sofregit i servim.





Nota: Al sofregit, just abans de posar-hi el tomàquet també podeu afegir-li un rajolinet de vi.

A mi m'agrada posar-m'hi emmental ratllat, però això va a gustos.




3 comentaris:

  1. M'encanta! aquesta l'he de fer que és ben senzilla!
    A veure si ara s'edita bé!
    Un petó!

    ResponElimina
  2. A veure si un dia te la veiem a la carmanyola!!!! Envia'ns la foto, si t'animes a fer-la, i te la penjarem amb molt de gust. Besets.

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.