dijous, 3 de gener de 2013

Croquetes de pollastre a l'ast

Àgata Albero



El diumenge estàvem a Garriguella i vam anar a la botiga de queviures de Palau-Savardera a buscar pollastres per dinar, els fan boníssims, també cuinen molt bé les galtes de porc.
La gana aquests dies ja és més aviat escassa i ens en va sobrar força. Calia aprofitar-los i fer-ne unes croquetes.

Ingredients

restes de pollastre
1 ceba de Figueres
1 cullerada sopera de farina
mig litre de llet
nou moscada
sal
ou
farina de galeta
oli d'oliva
Piquem el pollastre a l'123 i si no en tenim el podem triturar amb una mica de llet.








Fem una beixamel amb ceba. Posem oli a la paella i hi aboquem la seva passada per l'123 o ratllada. 




Remenem i abaixem el foc perquè no se'ns cremi. Si cal afegim oli ja que caldrà que quan hi posem la farina es fregeixi bé. 




Sense parar de remenar hi posem la cullerada sopera de farina generosa i remenem bé per ta que es barregi amb la ceba i es fregeixi amb l'oli. De seguida hi aboquem un raig de llet directament de l'envàs i anem remenant amb el batedor per evitar els grumolls. 





Seguim afegint llet i remenant fins que acabem la llet. Salem i posem un polssím de nou moscada.

Aboquem el pollastre picat i seguim remenant. I remenem, i remenem, i remenem.....









És normal que se'ns enganxi una micona i de fet a casa no em perdonarien que no ho fes  els encanta escurar la paella quan hem retirat la pasta perquè ja és prou densa.




Posem la pasta a la nevera....






i esperem l'endemà per fer les croquetes i arrebossar-les amb ou batut i farina de galeta. Seguidament les fregirem amb oli abundant i  ben calent. A mida que les anem fregint les col·loquem en un plat amb paper de cuina per tal que absorbeixi l'oli sobrant.

Fins demà doncs.



Àgata Albero

2 comentaris:

  1. Felicitats pel bloc de cuina ! Les receptes estan molt ben explicades. T'afeigeixo a la meva llista de blocs preferits. Un petó i ànims per continuar.

    ResponElimina
  2. Segur que estan boníssimes. Per tal que perdin l'oli, jo no les poso sobre paper absorbent sinó, directament, en un escorredor. Salut, i bon any!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.