dimarts, 15 de gener de 2013

Amanida Teresa Guardiola: vitalitat i intel·ligència

Àgata Albero

Fa temps, el programa Singulars de TV3 va entrevistar una metgessa de 92 anys que si no la coneixeu us la recomano. Una dona sàvia, pausada i amb una filosofia de vida que val la pena escoltar.

Teresa Guardiola (II): vitalitat i intel·ligència - Televisió de Catalunya


Dies més tard la van entrevistar al programa Divendres i va explicar quins ingredients hauria de dur una bona amanida.

Sorprèn com desmitifica el tomàquet, el qual valora com un aperitiu però no en recomana l'excés, l'ús d'ingredients com el julivert i l'all o les fulles (si són maques) de rave. La manera d'amanir-la també surt de l'amanit més comú, ella ho fa amb oli de girasol biològic, suc de llimona i vinagre de poma.


A casa la vam fer així.

Ingredients (per a 4 persones)

Una barreja d'enciams (millor que no siguin de bossa)
1 pastanaga
brots d'userda
1 cogombre
8 tomàquets cherry de branca (una llicència...)
5 raves
fulles de rave
1 ceba tendra
julivert
un all
mitja llimona espremuda
oli
vinagre de Mòdena

El procediment el deixo al vostre gust, cada casa és un món alhora de preparar amanides. L'única cosa que us puc recomanar que a mi m'agrada fer és : després de pelada la pastanaga seguim usant el pelador de manera que ens quedin cintes fines i molt boniques per fer més artística la presentació.

Com us vaig explicar un dia a casa ens amanim l'amanida al plat, en fem molta i si en sobra la desem a la nevera ben tapada. Així l'endemà ja la tenim preparada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.