dimarts, 4 de desembre del 2012

Brou amb gall d'indi

Àgata Albero
Ingredients (per 2 litres de brou)


1 quart de gall d'indi
herbes pel caldo (porro, nap, xirivia, pastanaga i api)
1 quart de col
1 patata gran o 2 mitjanes
3 litres d'aigua 
sal







Posem a bullir el gall d'indi i les herbes amb 3 litres d'aigua filtrada o mineral. Jo ho poso tot en fred i utilitzo l'olla ràpida, de manera que en 40 minuts tinc la primera fase cuita. Després, un cop destapat hi poso la col i la patata pelada però sencera i ho deixo bullir una mitja hora més.

Si no teniu olla ràpida caldrà que  ho feu bullir ben bé 3 hores, recordant que mitja hora abans d'apagar el foc hi posareu la col i la patata.

Després només cal colar i fer-ne sopa o congelar-lo en ampolles d'aigua per un altre dia si cal. (La sal li podeu posar quan prepareu la sopa o el plat que sigui).

Consell: Si el consumiu de seguida podreu menjar la verdureta i el gall d'indi com a segon plat o directament barrejat amb la sopa, és quan tot està més tendre i gustós. (mmmmm....)


Àgata Albero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.