Àgata Albero
La temporada de faves arriba a València cap al febrer i fins ara ben entrat al març no ho fa a la Garrotxa. Però els qui tenim la sort de tenir família repartida per tot arreu en podem gaudir una llarga temporada. Es clar que ara tenim de tot a tot arreu, però quan els tiets de València venen de visita a casa el pare carregats de productes frescos i deliciosos sembla que tot té un altre gust quan es cuina.
Fer feliç al meu pare em fa feliç i veure com gaudeix recordant la seva terra a través del paladar, m'emociona. Sabia que aquest plat no fallaria. Entre tots, uns amb la música i els altres amb la cuina, fem arribar al Marià un munt de sensacions inoblidables.
Una vegada més us faig arribar una recepta de la meva tia, la seva germana i gran cuinera.
La menta si que va ser Garrotxina, encara era petita però en vam poder collir la justa per no malmetre la planta.
Ingredients per a 4 persones
2 manats d'alls tendres
vi blanc bo
menta fresca
oli d'oliva verge
sal
Sofregim els alls primer amb una cullerada d'oli. Tot seguit les faves. Remenem i salem. Deixem coure 10 minuts a foc baix. Afegim la menta trinxada.
Tot seguit afegim el vi, amb una copa farem.
Tapem i deixem que cogui 10 minuts més. Provem una fava per assegurar que és prou tendre i si cal ho deixem coure un xic més.
I ja ho tenim. Ja veureu quina delícia. El diumenge quan las vaig fer érem molt a dinar i tothom que les va tastar en deia meravelles. Ja ho veieu, senzill i amb productes de qualitat, no tenen més secret.
Carpe Diem!!!!
Quan els aliments són frescos, sense dubte el resultat és millor. Però si a més cuines amb amor, cap al teu pare i família, això és un 10!! Que bones que són, les faves...mmm! Petons
ResponEliminaLi pots afegir uns tacos de cuixot un poc abans del vi, i ja queden de la mort. Gràcies per la recepta!
ResponEliminaQ bo👍👏
ResponElimina