Àgata Albero
"El plat de la tabboule és molt antic. Sabem que s'elaborava en temps anteriors als omeies i que es coneixia a l'Àlandalus i en diverses regions del Mediterrani. s'elaborava amb els mateixos ingredients que s'empren avui dia. Podem afirmar que la tabboule és un plat originari de Síria, concretament d'Alep o de Damasc, tot i que cal dir que els libanesos són autèntics mestres en l'art de la seva elaboració. El plat, no deixa de ser una mena d'amanida amb una mica de blat. A algun siri se li va ocórrer en tabal (assaonar, amanir) el conjunt amb espècies i llimona, i com el revoltim se serveix en originals platets, li va quedar aquest nom diminutiu, festiu i saladet." Salah Jamal (Aroma Àrab, receptes i relats. Editorial Zendrera Zariquiey).
Ingredients (per 4 persones)
1 got de sèmola o burghul
1 manat de Julivert
1/4 de kg de tomàquet natural
1 manat de menta fresca (100 gr)
2 cebes grans
1 got d'oli oliva verge
suc de 2 llimones mitjanes
1 cullerada de sal
1 cullerada petita de la mescla a parts iguals de comí, pebre negre i canyella
olives negres d'Àragó
Renteu, escorreu i talleu les fulles de julivert i la menta a trossets molt petits i fins.
Talleu els tomàquets en daus petitíssims, gairebé triturats.
Talleu els tomàquets en daus petitíssims, gairebé triturats.
mescleu-los amb la sal, el pebre el comí i la canyella.
Mescleu-ho bé tot plegat i afegiu-hi l'oli.
Serviu el tabboule en un plat petit, individual o estesa sobre una fulla gran d'enciam.
És una amanida molt refrescant, tenir-ne a la nevera és un plaer quan fa calor.
És una amanida molt refrescant, tenir-ne a la nevera és un plaer quan fa calor.
A casa ens encanta. I ben especiat i "enllimonat" és boníssim!
ResponEliminaCom m'agrada aquesta amanida, a l'estiu en menjo molt i amb gran varietat! petons
ResponEliminaMmm que bona aquesta amanida! ideal per aquesta caloreta que finalment ha arribat!
ResponEliminaBona tarda.
ResponEliminaDes del bloc http://xinoxanocaminades.blogspot.com.es/ et volem concedir el premi Versatile en reconeixement de la tasca feta a través del teu bloc. Felicitats! Més informació a http://xinoxanocaminades.blogspot.com.es/2013/06/premis-versatile.html
Moltes gràcies per nominar-me! Fa molt bona pinta el vostre blog. Salut!
ResponEliminaGràcies a tu per compartir receptes.
EliminaÉs cert que deu ser un bon aliat, un plat molt útil de tenir a la nevera, aquests dies de calor. Quina pinta!
ResponEliminaMarta
Aquesta recepta és fantàstica! La fem amb alguna variació, però va molt bé! Moltes gràcies!
ResponElimina