divendres, 15 de maig del 2015

Jam gastronòmica a Viladecans


Fa unes setmanes en Jordi Beumala de Expogestió i del bloc Tot és bo el que a l'olla cou, em va convidar a Tasta Viladecans, un esdeveniment que s'emmarca  dins la Fira Tapa i la Fira de Sant Isidre!

D'activitats programades n'hi ha moltes i de molt suggerents però a mi la que més em va cridar l'atenció va ser la Jam Gastronómica. Suposo que de casa em ve gaudir molt de situacions creatives on s'improvisa, musicalment n'he viscut moltíssimes i mai he gosat participar-hi activament, sempre n'he estat l'espectadora. I és que per improvisar no si val tot, cal una mica de coneixement. I, tot i que m'agrada cantar i n'he estudiat una mica, em manca seguretat per llançar-me a fer-ho en una jam.
A la cuina ja és una altra cosa, sense ser cap experta, si que fa molt anys que em manego entre fogons i fent cas de la meva intuïció i d'aprenentatges que he anat fent al llarg del anys, crec que puc aportar el meu granet de sorra a l'hora de pensar una recepta.
Anem al gra, ahir vaig passar una tarda fabulosa. Arribar a Viladecans va ser descobrir que hi ha indrets que no tens presents i que són tan a prop de casa que potser val la pensa començar a explorar. Em van sobtar les dimensions del municipi i els equipaments que té, però el que més em va agradar va ser veure una banderola que penjava a l'entrada, entre pancartes polítiques, i que no podia fer res més que convidar-me a descobrir-lo. Un cuiner somrient reivindicava l'orgull de ser cuiner i de Viladecans. I m'encanta, què voleu que us digui, ahir que parlaven de si hi ha o no bombolla gastronòmica al debat de TV3 del .cat, em reitero amb el No. Crec que el que està passant és que la cuina s'apropa a tothom, estem informats i volem saber-ne més i més. Volem menjar bé i gaudir de bon producte i de la creativitat a la cuina, prou enganys. I si els cuiners ara són Messis doncs fantàstic, perquè som el que mengem, i fan una tasca fantàstica, i els que no la fan ells s'ho perden.

Ara que ja m'he quedat descansada només dir-vos que la Jam d'ahir va ser fantàstica, com no voldria deixar-me ningú, només us diré que hi havia cuiners/-es i bloguers/-es del bo i millor de la contrada, que si respirava bon rollo i que vam cuinar unes tapes espectaculars. 



Només em resta donar les gràcies a l'ajuntament de Viladecans, a en Jordi Beumala, i a tots els cuiners que van guiar-nos a en l'elaboració dels platillos. 

Barat marinat amb llit de carxofa, mató i cireres


Agredolç mediterrani de costell a de porc. 


Sardines marinades amb tresors de Viladecans.


Salmorejo amb cireres
Brandada amb all negre

D'aquests dos no en tinc foto, però us he de dir que només de pensar-hi em ve salivera.
Les fotos que anàvem penjant a Instagram amb el hashtag #tastaviladecans s'anaven imprimint i penjant en temps real.


Com sempre va ser un bon moment per retrobar-se amb cares conegudes i per conèixer i connectar amb enamorats i enamorades de la cuina. Feliç, sí, molt feliç.






Aquests van ser alguns dels assitents i artistes del plats:
La Yolanda  de lacocinadeunabancariaestresada
L'Anna i en Jordi de  retallsdecuina.cat
La Luïsa de bacoyboca.com
La Montse de femcuinetes.com
La Carme de cuinetes-carme.blogspot.com.es
La Núria de blocdelamami.blogspot.com.es
La Marga de cuinescuina.blogspot.com.es
En Jordi  de totesboelquelollacou.blogstpot.com
En Mingo xef de calmingo.net/ca
En Josep xef del restaurant follia.com

I d'altres com:
https://www.facebook.com/PastisseriaFornDeLaPlca
http://www.roca.cat/
Per últim i per si no n'hi havia prou, ens van obsequiar amb una bossa de productes de L'Hortet del baix, amb fruita i verdura boníssima. 


Salut amics i fins la propera.

3 comentaris:

  1. Jo trobo com tu...la cuina és una activitat d'allò més artística, creativa i inspiradora...i ara hi ha molta gent que en gaudeix!!! I quina passada de jam...!!! Petonarros!!

    ResponElimina
  2. Una crònica fantàstica ágata.albero. Un plaer compartir la Jam gastronòmica amb tu i d'altres bloggers i grans cuiners. Gracies a l'ajuntament de Viladecans i a en Jordi beumala per fer del perfecte amfitrió.

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.