dimarts, 1 de gener del 2019

Dinar al Celler de Can Roca

Crònica de quan vam tocar el cel.....



Quan vas fent creuetes a la llista de somnis el sentiment és un combinat difícil de descriure....per una banda les papallones prèvies i per l'altre l'èxtasi de confirmar que el somni era enorme i que valia la pena tenir-lo a l'altar dels més grans.Però també una certa malenconia...la de qui sent que quan els somnis es fan realitat vol dir que fem passos endavant, són crèdits gastats, són vida esgotada,....aix...no em vull posar dramàtica, però es que aquest desembre ha estat molt bèstia: bèstia de bonic, bèstia d'intens, bèstia d'afortunada, bèstia de bonic, bèstia de bèstia. 

El dia 20 de desembre va començar a l'Estació de Sants, allà ens vam trobar, molt emocionades, amb la meva cosina Bego. Teniem tant per parlar que gairebé perdem l'AVE per anar a Girona. (Us recomano molt que no aneu al Celler amb cotxe....l'estació del tren és només a 10 minuts en taxi, i val molt la pena).



Begoña Lluch i Àgata Albero

Un cop dins el tren vam trobar-nos amb la meva altra cosina, la Cuchita. I ja tenim el trio lalalala que tantes vivències en comú tenim de la nostra infància a València:  Una d'elles cuinar i l'altre menjar (sempre com els àngels, gràcies a la meva tia Conchin). De més grans el meu oncle, el pare d'elles, ens va fer gaudir molt amb viatges gastronòmics que no oblidarem mai, perquè són les experiències i no els objectes els que queden a la memòria, quin obvietat, direu,...però és així i m'agrada recordar-m'ho. Recordo molt per exemple Ezcaray, sobretot perquè a l'Echaurren, que encara no tenia Estrella, vam entrar a la cuina i vam poder parlar amb aquella gran cuinera, DEP, la Marisa Sánchez.

D'allà ens ve que les 3 ens dediquem a la gastronomia des de diferents vessants. La Cuchita és l'ambaixadora de la gastronomia valenciana en tota regla, des que va ser la Presidenta de l'Acadèmia valenciana de Gastronomia i li va donar la volta com un mitjó, són molts i moltes els qui li estan agraïts. I la Bego és, des que va estudiar a Le Cordon Bleu de Paris, una reputada xef que ara podreu tastar a València. Pas mal...eh?

Ara fa unes setmanes, amb la tornada de la Bego de Miami, on ha treballat com a xef d'un gran resort, ens hem retrobat les tres cosines. Per celebrar la tornada, la nostra 'germana gran' ens va demanar si volíem acompanyar-la i , es clar, no vam dubtar ni un moment a dir que sí a la cita a Girona. Quan començava el 2018 no em va passar mai pel cap que l'acabaria així de bé.... #graciasalavidaquemehadadotanto és a partir d'ara el meu # suprem!


AGATA ALBERO

El Celler és un restaurant, sí! El Celler és el millor restaurant del món, sí! El Celler té un dels cellers més espectaculars que heu vist mai, sí! La gastronomia del celler és sublim, sí! L'espai és harmònic i molt agradable, sí! El personal és simpàtic i amable a més no poder, sí! Però tot això ja ho sabíeu o si més no ja us ho podíeu imaginar, no?


Cuchita y Begoña Lluch y Àgata Albero

Intentaré expressar-vos amb les meves paraules què és per mi el Celler...

El Celler és sensibilitat.... el Celler és amor......el Celler és humanisme.....el Celler és cultura.....el Celler és professionalitat.....el Celler és delicadesa....el Celler és humilitat....el Celler és senzillesa....el Celler és un somni. El Celler és en Joan, el Celler és en Pitu, el Celler és en Jordi. El Celler és la Montserrat Fontané i en Josep Roca. El Celler és un equipàs humà.


Begoña i Cuchita Lluch i Àgata Albero


Amèn!

Del menú i del vins no us en vull fer espoiler, us mostro només alguns plats....el tinc tots desats al disc dur de l'ordinador i al de la meva memòria. El menú el tinc per emmarcar, digueu-me fetitxista.


CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

CELLER DE CAN ROCA

2 comentaris:

  1. Que guapes les tres! Segur que fèieu girar ����. Enveja màxima! �������� Bon any guapísima �� ��

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies bonica! Va ser una tarda que no oblidaré jamais!!

      Elimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.