divendres, 3 de maig del 2019

XXIX Diada de l’Ostra del Delta


Diumenge 5 de maig al port pesquer de l'Ampolla 

L’Ampolla repartirà 2.500 quilos d’ostres en la XXIX Diada de l’Ostra del Delta 

L’Ampolla celebrarà el diumenge 5 de maig la XXIX Diada de l’Ostra del Delta, un certamen que s’ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de l’Ebre i a arreu del país. L’organització calcula distribuir enguany uns 2.500 quilos d’ostres del Delta entre el públic que acudeixi al port pesquer de l’Ampolla, on l’any passat van gaudir de la jornada més de 3.000 persones. 


XXIX Diada de l’Ostra del Delta

El programa

11 h CONCURS CUINAR L’OSTRA DEL DELTA

Els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques presentaran un plat d’ostra cuinada el qual serà valorat per un jurat que escollirà la més saborosa.

Aquest any els membres del jurat són:

ÀGATA ALBERO, dinamitzadora gastronòmica i guanyadora dues vegades en els darrers 4 anys del Premi Comerç Mercats de Barcelona: l'any 2015 per la creació i gestió de l'aula gastronòmica Espai Cuina'm, i el 2018 pel cicle de tallers gastronòmics TUFASFOOD. Ànima del projecte gastronòmic inspiragastronomia.com, actualment coordina i gestiona el cicle Revolució a la Cuina al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró. Paral·lelament dinamitza les xarxes socials de diversos mercats, organitza showcookings especialitzats per al Saló Alimentària de Barcelona, és assessora gastronòmica i cultural de B-Delicious al marc del Saló B-Travel de Turisme Internacional de Barcelona, i també col·labora amb el Culinary Institute of Barcelona (CIB), entre d'altres.

LOURDES LOPEZ, periodista digital que s’ha format a La Vanguardia, Cadena SER i Google. Ha col·laborat a RNE, Catalunya Ràdio i La Xarxa. Actualment, treballa per El Mundo i escriu per a altres mitjans, entre ells, VIA Empresa i el suplement de La Vanguardia El Llobregat. Participa de forma regular en tertúlies de ràdio i és consultora de marca i estratègia digital per a empreses, i creadora de la revista digital gastronòmica Louloulopez.com.

RAFEL MURIA, xef del restaurant Quatre Molins i de la marca de mel de luxe artMuria.com. Conegut a l’alta cuina com el xef de la mel, es va formar a l’escola Hoffman de Barcelona. Posteriorment, va treballar amb cuines tan prestigioses com al Restaurant Michel Bras a Lagiole, França (tres estrelles Michelin); Villa Maiella a Pescara, Itàlia (una estrella Michelin); i Atelier Saint Germain de Joël Robuchon a París, França (dos estrelles Michelin). Va ser guardonat amb el premi Xef Balfegó 2018 i candidat al premi Cuiner Revelaciódel Madrid Fusión 2019.

11’45 h SHOW COOKING

On es podrà veure com es cuinen dos plats d’ostra, els quals també es podran degustar.

12 h MOSTRA DE CUINAR L’OSTRA DEL DELTA

Restauradors de la localitat oferiran una mostra de plats cuinats amb ostres del Delta: els visitants podran observar diversos plats elaborats amb ostres cuinades en estils innovadors.

12 - 13’30 h

Degustació de 2.500 quilos d’ostres del Delta, acompanyades de cava, a la llotja del port pesquer de l’Ampolla.

Actuació de música en viu.

XXIX Diada de l’Ostra del Delta

La Diada de l’Ostra és l’acte d’inici de les XXIX Jornades Gastronòmiques de l’Ampolla, que tindran lloc entre el 4 i el 19 de maig.

Els restaurants participants en les XXIX Jornades Gastronòmiques són:

· BAMA RESTAURANT-BEACHCLUB 

· BOTAVARA 

· CAN PIÑANA 

· CASA DAVID 

· CASA LLAMBRICH - JUANI 

· CLUB NÀUTIC- CASA MONTERO 

· LA BARRACA 

· LA ROCA PLANA 

· LO GOLERÓ 

· NOVA DEVIMAR 

· PERALES 

· RAFA 

· RESTAURANT DEL MAR-FLAMINGO 

· RODAMAR 

· SOL 

· TAPERIA LO TIPIC 

En aquest enllaç trobareu tots els menús i les adreces dels restaurants.


L'Ampolla, cuina de l'ostra tot l'any

Continuant en la línia dels darrers anys, es pot gaudir de la cuina de l’ostra a l’Ampolla al llarg de tot l’any, com una opció per conèixer en més profunditat el ventall de sabors que ens pot oferir aquest producte de la nostra mar. A més d’ostra del Delta crua amb un xic de llimona, es poden gaudir de plats tan saborosos com ostra del Delta amb crema d’escamarlà, tempura d’ostra amb verduretes, ostra del Delta "potxada" al cava, ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho, entre d'altres.

Aquest projecte va sorgir a partir de l’elaboració d’un discurs per part de la Fundació Alicia, que es va concretar en sessions de treball per tal de, tots junts, desenvolupar accions específiques de promoció de l’ostra del Delta i la seva cuina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.