diumenge, 30 de desembre del 2012

Trinxat amb gambes, recepta de la encantadora Rosa Mary

Aquesta és una versió del trinxat de la Cerdanya que us agradarà molt.




Ingredients ( per a 3/4 persones)

12 gambes vermelles fresques o congelades
Una mica de col
150 grams de cansalada viada o bacon
3 patates mitjanes
2 pastanagues grans
oli 


Pelem i tallem la patata i la pastanaga i bullim amb aigua i sal fins que estiguin tendres.(uns 20 min)




Sofregim la cansalada, tallada a tires molt fines, en una altra paella i la retirem a un plat.

A la mateixa paella hi sofregim la col tallada MOLT fina. Així farem que sigui més cruixent.



Pelem les gambes, reservem els caps i les fem a la paella amb molt poc oli i molt poca estona.

Trinxem la patata i la pastanaga amb una forquilla i barregem amb la cansalada i les gambes trossejades reservant una part de totes dues coses per tal de poder guarnir el plat al final. Barregem també pràcticament tota la col i 'emplatem' en un plat gran. Guarnim amb una mica de col, gambes i cansalada.





Variacions:
Es pot servir en gots petits jugant amb les textures i colors i oferir-lo com a aperitiu.

Consells: Amb els caps de les gambes es pot fer un fumet, no llenceu res. Si no el voleu fer de seguida congeleu-los.


Àgata Albero

2 comentaris:

  1. Enhorabona pel blog, jo no soc massa de cuinar però sempre s'agraeix un lloc on anar a buscar idees originals per moments especials!

    ResponElimina
  2. esta super ven fet m'encanta (agata i Silvia)

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.