dimarts, 22 d’octubre del 2013

Com coure la pasta, trucs de cuinera

Sílvia Manzano



Abans de tenir la parada, una de les meves primeres feines, va ser treballar a la parada de llegums i plats cuinats dels Germans Serradell. Jo era molt joveneta, vaig estar 10 anys, i la veritat que sempre van ser, són i seran una família per a mi. Són molt especials tots, tot i que un d'ells fa uns anys que ens va deixar, una gran pèrdua. Feien de la cuina un lloc on el teu paladar gaudia amb una gran varietat de gustos. Quins temps aquells!!!

Vaig aprendre un munt de coses que ara actualment utilitzo, sobretot molts trucs de cuina, i un d'ells va ser el de bullir la pasta. Us semblarà que es una tonteria o que és molt fàcil.  Doncs amb aquest truc, no falleu mai, sempre estarà al punt que més us agrada. 

Doncs anem a pams....

- Per un paquet de ¼ de pasta posem una cassola amb 3 litres aproximadament a bullir.

- Quan començar a bullir, jo li tiro una mica de sal, poc a poc, per tal que no pugi l'aigua, seguidament el paquet de pasta sencer i remeno amb una cullera de pal, una mica perquè no s'enganxi.

- Llavors mirem el paquet de pasta, si posa entre 5-7minuts necessaris per bullir, llavors la fem bullir 4 minuts a partir que arrenca el bull.

- Passats els 4 minuts, la traiem del foc, escorrem ràpid i la tornem a ficar a la mateixa cassola. De seguida omplim la cassola d'aigua de l'aixeta, temperatura tirant a freda. (Mai, mai, poseu un gel per refredar l'aigua).

- Jo aquests passos els faig amb temps, llavors deixo la pasta amb l'aigua mínim ½ hora. Sí, sí, no m´he tornat boja, ho prometo, fins i tot més estona.

- Llavors l'escorrem i llestos, a punt per barrejar amb la salsa adient o per fer amanida de pasta.

Us asseguro que és un mètode, molt eficaç. A més, ja que estem en la cuina d'aprofitament, el volum de la pasta casi es dobla. I sempre quedarà en el vostre punt de cocció que més agradi, quan més “al dente” la voleu, menys l'heu de bullir.

Un plat de pasta, amb una bona companyia, és la recepta perfecta per pujar els nivells d'energia necessaris per gaudir del teu JO en qualsevol moment.

BON PROFIT!!

5 comentaris:

  1. Ostres! que curiós això que ens expliques sobre com bullir la pasta.. i que dobla el volum!! un dia que tingui temps ho provaré ;-)

    ResponElimina
  2. Hola Eva!!! si, si curós i cert, sobretot, quan fas l´amanida de pasta queda genial.
    un petonet

    ResponElimina
  3. Noia, haurem de posar en pràctica aquests consells professionals!!!

    ResponElimina
  4. Molt bons consells, Àgata! Jo l'únic que sabia és que no s'havia de tirar l'oli dins l'aigua bullint, perquè no hi feia cap funció. Però tot això de tornar a remullar la pasta, i de no posar-hi gel... no en sabia pas res! Gràcies per explicar-ho tan clarament!

    ResponElimina
  5. http://www.lapastaperalscatalans.cat/aula-pasta/com-es-cuina-la-pasta.html

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.