Àgata Albero
Ara fa uns dies vam anar a Sales, quan vam arribar tot just tornaven de fer una sortida pel bosc i portaven el cistell ple de camagrocs.
Pensant què podíem fer-ne se'ns va acudir fer una lasanya. Teníem carbassa, patata, ceba, porro, ...podíem fer una lasanya ben bona de ben segur. La vam cuinar a 4 mans la Laura i jo. A vegades fins i tot erem 6 i 8 mans. Mentre la meva neboda preparava un deliciós Brownie. Ja ha fet el seu primer taller d'Autonomia a la cuina a l'ESPAI CUINA'M i està feta una cuinera de categoria.
Us ho explico. Avui amb unes mides d'estar per casa perquè pogueu fer-la com vulgueu, sense seguir la recepta pam a pam. De fet és una provocació per a aquells que us costa més llençar-vos a l'aventura. Ja m'ho explicareu.
Ingredients per 4 persones
Camagrocs o els bolets que tingueu
Carbassa
ceba
patata
porro
pastanaga
gluten
gluten
làmines per fer lasanya
gluten o soja texturitzada
mantega
farina
llet
sal
oli
Formatge ratllat per gratinar
Formatge ratllat per gratinar
Sofregiu la ceba i mentre bulliu les verdures. Un cop bullides reserveu el brou per fer-ne sopa un altre dia.
Feu una beixamel.
Escaldeu les làmines en aigua calenta.
Sofregiu totes les verdures. Nosaltres hi vam afegir gluten per espessir. Certament, va donar més consistència a la massa. Poseu-hi soja texturitzada, que té una textura semblant a la carn picada o carn magra si ho preferiu, feu-la al gust.
Ratlleu-hi formatge per sobre i remeneu.
Poseu beixamel a la safata i una capa de làmines de pasta. A sobre poseu-hi la barreja de verdures, camagrocs i formatge.
Feu una altra capa de plaques de pasta i de farcit.
Tapeu amb una darrera capa i aboqueu més beixamel per sobre.
Ratlleu formatge per sobre i gratineu.
Bon profit!!!
Una lassanya espectacular! Aquest camagrocs li deuen donar un toc deliciós!
ResponEliminaLa lasanya de verdures és la que més m'agrada, i els camagrocs li dónen el toc de temporada, un dinar de luxe!
ResponEliminaM'ha encantat!!Amb aquests ingredients te que quedar deliciosa! petons
ResponElimina