diumenge, 27 d’octubre del 2013

Lasanya de verdures i camagrocs

Àgata Albero



Ara fa uns dies vam anar a Sales, quan vam arribar tot just tornaven de fer una sortida pel bosc i portaven el cistell ple de camagrocs.

Pensant què podíem fer-ne se'ns va acudir fer una lasanya. Teníem carbassa, patata, ceba, porro, ...podíem fer una lasanya ben bona de ben segur. La vam cuinar a 4 mans la Laura i jo. A vegades fins i tot erem 6 i 8 mans. Mentre la meva neboda preparava un deliciós Brownie. Ja ha fet el seu primer taller d'Autonomia a la cuina  a l'ESPAI CUINA'M i està feta una cuinera de categoria.
Receptes amb vida

Vam anar improvitzant, que és la part més divertida de cuinar, inventar i anar fent cas de la intuïció que és la garantia que tot surti bé.

Us ho explico. Avui amb unes mides d'estar per casa perquè pogueu fer-la com vulgueu, sense seguir la recepta pam a pam. De fet és una provocació per a aquells que us costa més llençar-vos a l'aventura. Ja m'ho explicareu.


Ingredients per 4 persones

Camagrocs o els bolets que tingueu
Carbassa
ceba
patata
porro
pastanaga
gluten
làmines per fer lasanya
gluten o soja texturitzada
mantega
farina
llet
sal
oli
Formatge ratllat per gratinar

Sofregiu la ceba i mentre bulliu les verdures. Un cop bullides reserveu el brou per fer-ne sopa un altre dia.


Receptes amb vida

Receptes amb vida

Receptes amb vida

Feu una beixamel.

Receptes amb vida

Receptes amb vida

Escaldeu les làmines en aigua calenta.

Receptes amb vida

Sofregiu totes les verdures. Nosaltres hi vam afegir gluten per espessir. Certament, va donar més consistència a la massa. Poseu-hi soja texturitzada, que té una textura semblant a la carn picada o carn magra si ho preferiu, feu-la al gust.

Receptes amb vida

Ratlleu-hi formatge per sobre i remeneu.

Receptes amb vida

Poseu beixamel a la safata i una capa de làmines de pasta. A sobre poseu-hi la barreja de verdures, camagrocs i formatge.

Receptes amb vida

Feu una altra capa de plaques de pasta i de farcit.

Receptes amb vida

Tapeu amb una darrera capa i aboqueu més beixamel per sobre.

Receptes amb vida

Ratlleu formatge per sobre i gratineu.

Receptes amb vida

 Bon profit!!!

Receptes amb vida

3 comentaris:

  1. Una lassanya espectacular! Aquest camagrocs li deuen donar un toc deliciós!

    ResponElimina
  2. La lasanya de verdures és la que més m'agrada, i els camagrocs li dónen el toc de temporada, un dinar de luxe!

    ResponElimina
  3. M'ha encantat!!Amb aquests ingredients te que quedar deliciosa! petons

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.