dijous, 10 d’octubre del 2013

Magret d'ànec amb puré de patata i figues

Àgata Albero



Què bo el Magret! Un plat per no abusar-ne, però de tant en tant no fa cap mal. I més si s'acompanya amb productes de temporada i es comparteix amb els qui més estimes. 

Era diumenge i m'havia reservat al congelador Magret comprat a l'Empordà, per fer-los un dia en família. De fet vaig pensar amb l'Inma, la meva cunyada. Fa dies que hem d'organitzar un dinar plegats a casa, però tenim tots l'agenda d'activitats tan plena que costa trobar una data. Finalment vam ser els 4 de casa els que en vam gaudir. I com tinc un nens tan bons menjadors, en van gaudir moltíssim. El plat final va quedar com un quadre bonic farcit de colors de tardor. 

Bé, va per tu Inma. el dia que vingueu a dinar ja saps què t'espera.

La cocció del Magret la faig seguint els consells d'en Ferran Adrià, que en el seu llibre La cuina de la família ens ho posa fàcil a tots.

Espero que us agradi.

Ingredients per a 4 persones

2 magrets
4 figues
4 patates cuites amb pell
mantega
pebre
melmelada de gerds, maduixa o móra
crema de llet
llet
sal
pebre



Salpebreu i marqueu els Magrets tal i com es veu a la fotografia. Poseu-los a la paella ben calenta i daureu primer per la part de la pell 3 minuts, tombeu-los i fregiu 15 segons més. De seguida emboliqueu-los amb paper d'alumini i deixeu-los embolicats 15 minuts.







Prepareu el puré amb la patata, la mantega, una mica de llet, sal i pebre. Només cal que aixafeu la patata amb la forquilla o amb un estri adient per fer puré. Barregeu bé els ingredients.






A part, feu una salsa amb la melmelada i la crema de llet. Passeu-ho tot pel pimer.

Talleu les figues a làmines.


Un cop passats el 15 minuts de repòs del Magret, talleu-lo a rodanxes al gust i emplateu amb el puré, les figues i la salsa.


Mireu quin goig que fa?






5 comentaris:

  1. I tant! Que bo, el magret! I veig que l'acompanyament també. Figues fresques i purè fet a casa... fantàstic plat. Molt complet.

    ResponElimina
  2. Una recepta fantàstica! Les figues sens dubte estant sent les protagonistes de moltes de les receptes d'aquests dies i és que són boníssimes i queden genial en receptes tant dolces com salades! Aquí, acompanyant a aquest magret i al puré, boníssim!

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  3. Segur que queda boníssima la combinació del magret amb les figues. Quina delícia! peotns

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.