Àgata Albero
Ahir sopava amb les meves amigues de sempre i va ser un plaer per mi poder observar com mica en mica som més sàvies, més preparades pel que hagi de venir, més conscients que el present és allò que compta,... Gràcies boniques, va ser un gran sopar.
Ara toca acabar l'any i celebrar-lo com cal i a casa ens agrada comprar peix i coses bones, d'aquelles que amb un cop de planxa ja n'hi ha prou. Però ni ha un que rondina, el més petit, i té raó, a ell no li sembla un sopar massa atractiu. Avui m'ha fet saber quin seria el seu plat estrella per acomiadar l'any; Ous ferrat amb cansalada!!! Sí senyor!!! Els ous són la delicatessen per excel·lència, no puc estar més d'acord amb tu fill meu. Concedit!!! Que no sigui dit!!!
I parlant d'ous em ve al cap una recepta exquisida, avui us presento la recepta de la Gina Olavarrieta: Coca de formatge de cabra amb ou ferrat i reducció de vi dolç.
La Gina, regenta el restaurant que du el seu nom: K LA GINA. Uns restaurant ubicat al cor de Garriguella. Des que el va inaugurar que ens ha agradat anar-hi. Ens agrada anar-hi sols, per petar la xerrada amb ella sense interrupcions. I es que la Gina ha tingut una vida intensa i interessant.
És lluitadora de mena i malgrat que els temps no son fàcils pels restaurants de pobles petits, segueix al peu del canó i, de moment no es rendeix. L'ajuden la Ionela de Romania i la Hilda d'Honduras, el seu equip.
Perdoneu els préambols d'avui, em calien.
Ingredients
coca d'oli
ou
formatge de cabra cremós
vi dolç
sucre
sal
oli
Talleu una llesca de pa de coca i torreu-la una mica al forn.
A continuació poseu-hi el formatge a llesques pel damunt i gratineu.
Mentre, feu l'ou ferrat ajudant-vos d'un cèrcol d'emplatar. No oblideu salar-lo.
Quan el formatge sigui fos i una mica torrat poseu-hi l'ou a sobre.
Emplateu pintant la torrada amb la reducció de vi dolç. (Reduir vol dir fer bullir amb una mica de sucre fins que el vi es torni una mica més espès. Però estigueu alerta, no ho deixeu massa temps o acabareu per tenir un caramel de vi dolç).
Ja ho veieu, una vegada més us proposem una recepta senzilla i per tothom.
Té una pinta estupenda! Els meus fills estan d'acord amb el teu, un sopar de peix no fa per cap d'any. Els anys passen i tots son diferents, són com les persones, cal acceptar-los tal com venen i si podem aprofitar el millor de cada moment. Els millors desitjos pel 2014!
ResponEliminamoltisimas gracies agata , estic contenta de que parlis de la recepta i ademes del equip del restaurant
ResponEliminai ademes espero que ho probim i els si agradi moltisim
gina
Això ha d'estar de vici!!! bon any!
ResponEliminaNo tardaré a preparar-los!!! Formatge i ou ferrat....això és irresistible!!!
ResponEliminaEstimada Agata, ets estupenda. Tens una manera d'escriure que ademés de fer plaer et fa venir moltes ganes de cuinar els plats que proposes. Aquesta recepta és senzilla com dius tu i molt atractiva. La faré avui mateix per cap d'any per els teus cosins. Una abraçada carinyo meu.
ResponEliminaQuina recepta més i més bona! Et va quedar fantàstica i la combinació ha de ser boníssima! La provaré segur!
ResponEliminaUna forta abraçada bonica!