dilluns, 2 de desembre del 2013

Vichyssoise, un clàssic

Sílvia Manzano


Un clàssic, però tan bo, és una crema que personalment m'encanta, i a les meves germanes les faig tan felices quan la preparo…..doncs avui els la prepararé. A més amb aquesta fresqueta.....una crema calenteta sempre ve de gust.
Aquesta recepta es pot preparar tan per l'hivern com a l'estiu, jo a l'hivern la presento calenta amb uns crostons de pa torrat o si ho preferiu amb uns encenalls de pernil....vigilant amb la sal. Quan fa bon temps es serveix freda, i inclús li queda bé afegir-hi unes fulles de menta fresca.

Jo amb aquest crema innovo, depenen del que trobi per la nevera......doncs el que sempre diem, cuina d'aprofitament. Aquesta vegada vaig trobar un tros de rull de cabra, i la veritat que no vaig poder resistir de posar-li

Doncs vinga: mans a la cassola.

Ingredients per a 4 plats

1 porro gran o dos mitjans
3 patates mitjanes
1 litre de brou (que ja el teníem preparat)
1 tros de 100gr de rull de cabra
2 cullerades d'oli d'oliva, sal i pebre


Agafem una cassola fonda per tal de no esquitxar la cuina, tallem la patata i el porro en petit, mentre posem a la cassola l'oli a escalfar a foc mitjà i afegim el porro i les patates, salpebrem i daurem uns 3 minuts. Una vegada daurats afegim el brou, pugem el foc i fem que bulli.



Més o menys es calcula uns 12-15 minuts, però això es fàcil de comprovar amb una forquilla mirant si la patata esta prou tova. Seguidament afegim el tros de formatge, i  ho triturem amb el turmix fins que quedi ben fina.



I llestos, al plat només li faltaran els crostons de pa o els encenalls de pernil que jo he posat a part perquè cadascú es posi el que vulgui.

Una crema calenta que torna al paladar com una carícia de la llengua, fusionant-se com una gran abraçada, proporcionant caliu necessari per pujar la temperatura del nostre cor en disparar-se com una gran cavalcada de cavalls a la natura. 


4 comentaris:

  1. Que bona una crema amb aquest fred! M'ha encantat que li hagis posat formatge de cabra, té que quedar tant bo! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. gracies Roser!!!! Molt fácil de fer, i es pot posar qualsevol formatge, imagina´t amb parmesà.
      Bona semana i forta abraçada.

      Elimina
  2. Ja ho pots ben dir....amb aquest fred, les cremes calentes entren d'allò més bé!

    ResponElimina
  3. També m'encanta aquesta crema. Però mai no hi he posat formatge de cabra... Deu quedar molt bo, m'agafo la idea!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.