A casa la cunyada sempre ens tracten la mar de bé. La Sílvia es desfà amb atencions i prepara bons menjarets per tothom. L`Óscar no és menys, sempre disposat, prepara el foc perfecte quan se li demana, recordeu sinó el seu paper fonamental a la preparació de la meva primera paella valenciana amb el foc a terra o la calçotada d'aquest any amb els Albarracín.
Dijous, darrer dia de juliol ho vam celebrar amb una sardinada estupenda a part d'un generós aperitiu, amanida de cigrons i púding d'espàrrecs.
Les sardines, a part de ser molt sanes, són saboroses i barates, és a dir, ho tenen tot. I si les fas al foc el sabor és encara més intens. Les primeres sardinades que recordo les fèiem amb la colla d'amics a ca la Yoli, no teníem encara vint anys. Quins records...!!!
Per cuinar peix el primer que cal fer és cas a la peixatera, que sempre ens donarà bons consells. (Com avui que he preparat unes dorades de costa al forn seguint les indicacions de l'Ester i han quedat de pel·lícula).
I el primer consell és no treure les tripes, quan es preparen al foc tenen més sabor si es conserva la peça sencera.
Ingredients per 4 adults i 5 nens
30 sardines
sal
oli
all
Prepareu un bon foc i espereu que quedi una bona brasa.
Mentre renteu les sardines i prepareu una picada d'all, un bon manat de julivert, sal i oli d'oliva verge (a mi m'agrada fer-ho amb el 'túrmix' però a l'Óscar li agrada més trobar-hi l'all).
Saleu-les i col·loqueu-les a la graella.
Quan tingueu una bona brasa col·loqueu la graella a sobre, sense tocar la brasa directament. Deixeu que es torrin una mica, notareu que canvien de color. Gireu la graella i feu que es torrin per l'altra cara.
Col·loqueu-les en una safata i tireu-hi per sobre la picada d'all i julivert.
Mengeu-les amb els dits, començant sempre per la tripa, amb coberts no es gaudeixen tant, de veres us ho dic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.