Àgata Albero
Demà a l'escola del nens tenim la Festa de l'esport i, si el temps acompanya, els de 6è aprofitaran per recollir uns calerons per les colònies del juny. A part d'entrepans i un pastís, que encara he de preparar, vaig pensar que pels pares, i per acompanyar el cafè, serien una aportació estupenda. Com demà seré a l'ESPAI CUINA'M supervisant el taller de Tapes Creatives, em sento millor si hi sóc encara que només sigui gastonòmicament parlant. Espero que els pares i mares de l'escola les gaudeixin.
Aquí va la recepta:
Ingredients per 40 unitats
100 grams de xocolata negra amarga
50 ml. de cafè exprés fort
100 grams de mantega a punt de pomada
50 grams de sucre
1 rovell d’ou
200 grams de farina
50 grams de cobertura de xocolata negra
Aprox. 40 grans de cafè per decorar
Elaboració:
Trossegeu finament la xocolata i desfeu-la en un bol amb el cafè exprés calent. Us recomano que la ratlleu, sino costa una mica de desfer i si veieu que no s'acaba de fondre poseu la barreja al bany maria.
Incorporeu una cullerada de la barreja de cafè i xocolata a la mantega, el sucre i el rovell, fins a obtenir-ne una crema.
Afegiu-hi la farina i amasseu fins a obtenir una massa fina.
Formeu una bola amb la massa, i la emboliqueu en paper film i deixeu-la uns 15 minuts a la nevera. Reserveu la resta de la barreja de cafè i xocolata.
Pre-escalfeu el forn a 180 º C. Esteneu la massa entre dues lamines de paper film fins obtenir una làmina d’uns 3 mm de gruix i talleu-la en petits rectangles, sobretot que siguin d'un sol mos, ja repetiran. Han de cabre-hi al platet del cafè.
Folreu la bandeja de forn amb paper sulfuritzat o de forn i col·loqueu-hi les pastes deixant espai entre elles.
Poseu la safata al forn a mitja alçada entre 12 i 15 minuts.
Traieu les galetes de la safata amb el paper i deixeu-les refredar.
Escalfeu la resta de la barreja de cafè i xocolata i remeneu-la.
Pinteu amb la xocolata una cara de les galetes i ajunteu-les de dues en dues.
Trossegeu la cobertura i desfeu-la al bany Maria. Banyeu cada uns dels grans de cafè i deixeu-los solidificar. Reserveu-los.
Tenen un aspecte fenomenal i suposo que de gust també has aconseguit fer-les bones. Gràcies per compartir les meves receptes
ResponEliminaUn peto
Manel