dijous, 17 de desembre de 2015

Segona visita a l'escola de Cuina al buit del Tony Botella.

TBTC

Ja fa temps que us dic que sóc molt afortunada i és que em passen aquestes coses màgiques darrerament. Fa uns mesos amb la Leesy, la noia americana que vaig tenir amb mi cuinant sis setmanes, vam tenir un sopar amb la Memé Cuina maridats amb vins d'en Joan Pérez Farriols de Vinetika. Un sopar d'alt nivell que va donar molt de si! Converses de nit d'estiu que donen per obrir-se i mostra-se sens embuts. Érem ja a punt de marxar quan vam rebre la visita del veí, una visita que no ens va deixar indiferents. Vam parlar de cuina, de vocacions, de l'extranya relació entre ser tècnic de llums i cuinar.... (ja us ho explicaré algun dia.....) Així doncs ja ho veieu, la Lessy i jo vam acabar bevent bon vi amb el gran Tony Botella, un xef excels i amb una llarga trajectòria que ens va deixar amb la boca de pam. Després de fer-la petar una estona generosament va oferir-nos de fer una visita furtiva a la seva Escola de Cuina al buit (TBTC), eren quarts de 2 de la matinada, va ser màgic.... ja us ho dic sovint que sóc molt afortunada, oi?!
Em va semblar un descobriment tan especial que vaig pensar que calia que més gent la conegués, com quan vaig a veure un bon espectacle o gaudeixo amb un viatge, que tinc una necessitat imperiosa de compartir-ho amb qui crec que sabrà valorar-ho i gaudir-ho.
La primera a saber-ho va ser la Marina, tenia un Taller de cuina mallorquina a l'Espai Cuina'm i abans de començar vam estar xerrant, i quan li vaig explicar les meves intencions no va dubtar a explicar-ho a l'Oscar, i es clar, ja teníem el sarau liat!. Aleshores vaig trucar en Tony, no fos cas que no li anés bé la meva proposta...Va ser un pim-pam, la part més difícil va ser quan vam saber que per anar bé només  podríem anar-hi 6 persones, sempre sap greu que no tothom pugui ser-hi.
I la data va arribar, un divendres fred de novembre ens trobàvem a Canyet, dalt de la muntanya, amb una colleta de bloguers amb cara de dir: Àgata, on ens has portat? Vols dir? És aquí? I és que allò que més sorprèn a l'inici és l'emplaçament. En Tony és de Canyet i sempre va tenir clar que la feina la volia ben a prop de casa, i no és d'estranyar perquè el racó s'ho val. La segona sorpresa per mi va ser trobar-m'hi la Memé (gran xef), quina il·lusió, malgrat ser la veïna no comptava que pogués acompanyar-nos durant la visita. Va fer el que fan els bons veïns:  ajudar-se!

Jo de la visita només us puc dir: 
1. Que soc de lletres 2. Que com a organitzadora de la convocatòria estava més pendent que tothom estigués a gust que d'escoltar les explicacions o prendre apunts. 3. Que en Tony és un gran amfitrió. 4. Que estava tot espectacular!!!Per sort per tenir més detalls del que és la Cuina el buit i de com va ser la visita us tinc a punt els enllaços al blogs de la colla. Una colla que per una estona va tornar a l'escola.Aquí us els deixo:
El de l'Óscar Gomez:
http://www.decuina.net/2015/11/de-taller-de-cuina-al-buit-amb-tony-botella.html
El de la Marina Antúnez:
http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2015/11/nit-de-cuina-sense-aire-amb-tony.html
El de la Sara- Maria Aixàs:
http://delicies.blogspot.com/2015/11/introduccio-la-cuina-al-buit-per-toni.html
El del Manel Bonafacia:
http://cuinagenerosa.blogspot.com.es/2015/12/llengua-cuita-baixa-temperatura-pure-de.html
El del Lluís Rey:
http://tiritinyam.blogspot.com.es/2015/12/cocina-al-vacio-o-sin-aire-by-tony.html
I el de la Nuni Soto:
http://cuinetes.bloks.cat/2015/12/16/cuina-al-buit/Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.