Silvia Manzano
SÍ SÍ, RÀPID I SENZILL, no em negareu que són
unes postres faciletes. Per berenar, esmorzar o per menjar quan vull, són unes
d’aquelles que quan veieu en alguna pastisseria us cau la baba, oi? A mi em passa....
Doncs no patiu, no us deixeu impressionar, confesso
que és tan ràpid i senzill que en qualsevol moment el podeu fer a casa, us faré
la demostració en res. Aquesta vegada vaig aprofitar la tarda i vaig convidar
als meus veïns, que encara són petits, que m'ajudessin a fer-ho. Ja us podeu
imaginar, amb el petit que té 4 anys, on van acabar la majoria d’encenalls de
xocolata, jajajaja, però ens ho vam passar d’allò més bé, i vam berenar millor
que bé.
Us animo a que li doneu una oportunitat
aquesta recepta.
Ingredients
1
lamina de pasta de full
200
grams d’encenalls de xocolata
50
grams d’ametlla (“Granillo”)
Sucre
blanc o sucre moreno o fructosa
Una
mica de farina
Posem una mica de farina al marbre per tal
de que no se’ns enganxi la massa mentre la treballem i la estirem al marbre.
Posem una mica de fideus de xocolata i
sucre i dobleguem en tres.
A continuació passem el corró per sobre per
tal de que els ingredients es fusionin amb la pasta de full, i tornem a farcir
amb fideus de xocolata i una mica de sucre.
Ara tornem a doblegar,aquesta vegada dos
cops.
Un cop doblegada, preparem la safata amb
paper de forn i la col·loquem a sobre, aleshores hi afegim la resta del sucre i
l’ametlla, per tal que quedi cruixent, i cap al forn.
El posem a 180/190 graus (pre-escalfeu uns
10 minuts abans)
El temps depèn de cada forn, el meu és d’aire
i en 20 minuts ja el tenia daurat. Col·loqueu sempre a la part baixa i si el
voleu més dauradet podeu pintar-lo amb ous i el poseu els darrers 5 minuts a gratinar.
Sobretot quan el traieu espereu 10 minuts a
que es refredi una mica que si no us cremareu, se que la temptació és molt gran
però valdrà la pena l’espera. Bon profit i ja m'explicareu.
Què és la felicitat? No penseu, que gaudir
d’aquests senzills plaers s'apropa? No cal molt més, valorar el que tens al teu
voltant és molt enriquidor. Sigueu feliços!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.