Sílvia Manzano
Hola soc la Sílvia, ja torno a ser amb vosaltres, ja en tenia ganes...avui mireu què us porto.
Ummmm!!!
Quin arròs, encara noto el bon gust que va quedar-me al paladar. I és que ho te tot: fàcil, lleuger, d’aprofitament i bastant
econòmic.
Una
companya de feina, la Carme, em va explicar la recepta i l’endemà ja el vaig fer.
Us la traspasso perquè és un arròs que inclús utilitzant el arròs bomba (un arròs que
absorbeix tot el gust de les verdures) és perfecte per l’endemà, tant per la carmanyola, com per trobar-lo fet
a casa quan arribes de la feina.
Els
que em coneixeu, ja ho sabeu, m’encanta transformar les receptes, i fer-les de
tal forma que la puguis elaborar amb els ingredients que tinguis a casa. Us ben
asseguro per aquesta recepta vaig aprofitar molt i molt el que tenia per la
nevera i pel congelador.
Ingredients:
1
carbassó
2
cebes tendres petites
Sobres
de minestra de verdures que tenia al congelador: 2 cullerades de pèsols, 2 de
mongeta tendra, 2 de pastanagues petites, 6 cors de carxofa a trossos i una culleradeta
petita de faves super baby.
1
got d’arròs bomba
3
gots de brou de verdures
2
cullerades d’oli d’oliva
sal
i pebre.
Amb
el que vaig trobar al calaix de les verdures: 2 cebes tendres, i un carbassó, vaig
fer dauets. Les congelades, ja les vaig trobat tallades. Primer vaig posar l’oli
a la cassola, una de fonda perquè l’arròs bullis bé.
Primer
van ser el carbassó i les cebes saltejades
a foc mig, que es fessin mica en mica, aproximadament uns 5 minuts. Seguidament
les altres verdures, que les vaig treure
una estona abans del congelador i les vaig escórrer be.
Les
vaig barrejar bé tot junt va coure uns 5
minuts més, després vaig salpebrar. És el moment que noto com el
meu olfacte detecta l’explosió d’aromes de les verdures unides per una bona
causa.
Passats
els 5 minuts, o el que veieu vosaltres que necessiten les verdures que
vosaltres vau triar, arriba el moment de
tirar el got d’arròs i amb la cullera de pal fem que es barregi amb les
verdures, sense parar de moure durant en uns 2 minuts, temps suficient perquè
el gra d’arròs quedi segellat i agafi els aromes de les verdures. Aleshores ja
es pot tirar els gots de brou de verdures, si el teniu calent és mes ràpid,
quan comenci a bullir, son 8 minuts a foc fort i després abaixem el foc i el
deixem uns 10 minuts més.
Us
aviso, aquest arròs necessita una mica mes de cocció, si n’escolliu un altre,
en menys temps es farà. Passat aquest temps apaguem el foc, deixem reposar uns
5 minuts i seguidament emplatem. Apali, a gaudir, un plat molt lleuger, però amb
un equilibri perfecte d’energia.....voleu tastar-lo????
Una
frase que diuen a un anunci, i que m’identifica molt: “ tot depèn de com i el com
depèn de tu” S’ha de gaudir amb el plat que a tu t’agrada no amb el plat que t’imposen.
SIGUEU FELIÇOS!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.