dimarts, 7 de maig del 2013

Truita d'espàrrecs i carbassó, la truita de la Loli

Àgata Albero



La setmana passada la Loli, la paradista del mercat de Lesseps a qui compro sovint verdura i fruita  explicava a una clienta una recepta que havia fet la nit abans pels de casa seva. No vaig poder evitar parar l'orella, així que quan em va tocar el torn vaig afegir a la meva llista carabassó i espàrrecs, disposada així a fer la truita tal i com ella proposava. 

M'és molt senzill organitzar els menús setmanals quan vaig al mercat, només amb les suggerències que em fan a les parades ja surto inspirada.

Aquí us deixo doncs la truita de la Loli.


Ingredients

Una manat d'espàrrecs
1 carabassó
1 ceba mitjana
4 ous
sal i oli




. Rentem bé les verdures. Tallem els espàrrecs a bocinets petits. Fem el mateix amb el carabassó, amb pell i tot, i la ceba.
. Fregim a la paella amb poc oli i a foc ben suau. Salem i tapem per tal que suin i s'estovin.



. En un bol batem els ous, si poden ser de gallines felices millor, i barregem amb la verdura que ja és cuita.



. Posem un pèl d'oli a la paella i quan sigui prou calent hi aboquem la mescla, passats un minuts la tombem amb un plat pla i la tornem a abocar per tal que es cogui per l'altra banda. 




La Loli hi afegeix pernil salat, segur que també deu ser bona. A casa no en teníem i la vam fer apte per vegetarians.

A casa vam fer pa amb tomàquet per acompanyar-la, no en va quedar ni una mica.




A vegades els nens rondinen quan introduïm plats nous, però no us deixeu entabanar, moltes vegades només cal que us vegin convençuts què allò que prepareu és bo. La millor manera, això sí, és que us vegin menjar amb alegria. 


12 comentaris:

  1. Sempre he fet, o truita de carbassó, o truita d'espàrrecs. No ho he barrejat mai. Ho provaré perquè aquestes verdures m'encanten! Gràcies per compartir-ho, Àgata. Petons.

    ResponElimina
  2. Això d'anar al mercat i inspirar-te amb les suggerències de la gent és una meravella!! I aquesta truita n'és un claríssim exemple, t'ha quedat fantàstica i quina pintassa més bona que té!

    Com la de poma, aquesta també la provaré!! ;)

    Petons!!!

    ResponElimina
  3. Anar a mercat s'hauria de fer més sovint, pels productes per la manera d'anar a comprar, etc. Quina combinació més bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aix sí, la gent ha de tornar als mercats. Prova-la, és molt bona.

      Elimina
  4. Jo també sempre paro l'orella mentre faig cua, perquè els professionals de cada producte sempre tenen un munt d'idees i, el que és més important, estan disposadíssims a compartir-les!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem d'animar a la gent a tornar als mercats, fresc, bo, i més barat del que pensa la gent. I a sobre amb professionals que t'aconsellen i t'orienten. Petons maca.

      Elimina
  5. Doncs jo convenceria ràpidament a les nenes perquè em menjaria la truita MOLT alegrement, amb aquesta pinta!!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juasjuasjuas. Ja em diràs com si les has convençut o no. Petons.

      Elimina
  6. noies, molt bé, així m´agrada,compra als mercats. Es una gran red social, amb vida propia.....compra,consells, recepta i bona companyia.

    un peto per totes!!!!

    ResponElimina
  7. No em faria falta fingir alegria amb una truita com aquesta! A casa sovint fem truites d'espàrrecs i truites de ceba i carbassó!
    Només hauré de mesclar-les i em sortirà una truita ben bona com aquesta!

    Molts petons ^^

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.