Àgata Albero
L'estiu ens brinda fruits meravellosos, verdures plenes d'aigua que ajuden a refrescar el nostre cos i compensar la calorassa que apreta. Les flors de carbassó són un dels tresors que podem cuinar a l'estiu, unes floretes abans menyspreades i que un bon dia algú va decidir que podrien menjar-se i així aprofitar-ne el tot.
Ahir ens vam atrevir i demanant consells aquí i allà vam acabar amb un plat per sopar suculent i vistós que va agradar molt. Primer vaig pensar que una salsa amb iogurt podria ser una molt bona combinació, una tzatziqui per exemple, però finalment vam optar per menjar-les tal qual amb el seu farcit de formatge cremós i arrebossades amb un preparat de tempura que ara us explicaré.
Ingredients
3 flors de carbassó per persona
formatge cremós
farina de Santa Rita
aigua freda, freda
cervesa
1 ou
sal
Renteu bé els carbassonets amb la flor, feu-ho amb cura per que no es malmeti la floreta.
Talleu la part de sota del carbassó i retireu els estams.
Farciu amb formatge cremós cada flor i tanqueu cargolant les puntes, així evitareu que el formatge surti quan les fregiu. Saleu una mica, no massa.
Poseu a escalfar una cassola petita amb força oli, quan sigui calent aneu arrebossant cada flor al moment i fregiu-les d'una amb una. Poseu-les a en un plat amb paper absorbent perquè perdin l'oli sobrant.
I ja ho tenim!!! Per ser la primera vegada no han quedat pas malament, oi?
Com us deia les podeu menjar soles o acompanyades de la salsa grega dita Tzatziqui, la que es fa amb iogurt i cogombre. Un dia en parlarem més extensament d'aquesta salsa.
Bé, espero que us hagi agradat i us animeu a fer-les.
No he provat mai les flors del carabassó, però n'he sentit a dir coses boníssimes! i així farcides amb formatge... mmm!!
ResponEliminaT'animo a provar-les. Són una delicia. Una abraçada.
EliminaQueden boníssimes, Àgata! A casa també tenim hort i ens agrada molt, fer les flors en tempura. Prova-ho també farcides de brandada de bacallà, queden estupendes també!
ResponEliminaGràcies Marina, primer per aclarir-me que s'ha de dir 'en tempura' i després per la suggerència. Una abraçada. PD: També tens hort? I dormir dorms? jajajajaja
EliminaLa meva àvia ja preparava aquestes flors!!! Així en tempura han de ser delicioses!
ResponEliminaNo les he provat mai, i això que tothom en parla molt bé! Una recepta fantàstica. petons
ResponEliminaAvui les he fet farcides de roquefort i codony, i arrebossades amb pasta feta amb farina, cervesa, sal i pebre
ResponElimina