Àgata Albero Miralbell
Si aneu per Castelló i sou de menjar carn teniu una parada obligada a Instinto Carnívoro.
Aquesta que us explico avui és la història d'un fill de paradistes de mercat que va voler fer pedagogia del producte i ho va aconseguir, fins al punt que un bon dia va obrir botiga i restaurant fent honor a l'excel·lència carnívora.
Juan Traver, quarta generació de paradistes del mercat de Burriana especialitzats en carn i aviram, des de ben petit va viure l'ofici de carnisser i fins i tot el sacrifici. Antigament els carnissers podien criar i sacrificar els propis animals i vendre'ls a mercat i ell ho vivia de ben a prop. Vaja, que seria un cas clar d'algú a qui mai podreu donar gat per llebre.
Passaven els anys i es va anar formant i un bon dia va decidir començar a fer elaborats, un servei que fa 30 anys va ser molt innovador i va tenir un gran èxit entre la seva clientela. Va començar a ampliar el negoci, va obrir primer una botiga fora del mercat i després també al Mercat de Villareal i a les Alqueries del niño perdido, va arribar a tenir fins a 5 botigues.
La cosa anava bé, i amb l'esperit emprenedor que el caracteritza va decidir comprar una fàbrica d'embotits, venia a tota la Comunitat Valenciana. Va arribar a donar servei a autoserveis com Caprabo, Àrees de servei d'autopistes, a hosteleria i a botigues. Però el temps canvien i els negocis evolucionen, i a vegades val més crear una xarxa de botigues pròpia i donar servei sense intermediaris, és aleshores quan obre fins a 7 botigues.
El camí el va duent a enfocar-se més en els propis somnis i ja sabeu que diuen: 'menos es más' . Així que ara fa 12 anys obre la botiga actual amb una barra de degustació que ja donava pistes del que estava per arribar.
![]() |
La vitrina del pecat |
El restaurant aviat celebrarà el seu 6è aniversari i no pot estar més content de l'acollida que té. Hi peregrinen carnívors d'arreu i ja es considera un dels restaurants tops de la comunitat.
![]() |
Juan Traver, propietari i chef |
![]() |
Xerrant amb el Juan |
Però ja sabeu que els projectes necessiten equip i persones que l'estimin gairebé com un mateix i aquí és on entra Adriana Albero, que amb el seu somriure permanent és l'anima de la sala i l'encarregada que les postres siguin de categoria. El Juan i la Adri són una parella d'emprenedors que fa molt goig i que us rebran a casa seva amb els braços oberts si voleu acostar-vos-hi.
El restaurant es troba dins un polígon industrial, una ubicació que sorprèn per un projecte tan gourmet i tan poc de batalla.
L'espai consta de botiga amb obrador i restaurant. Dins el restaurant hi ha diferent ambients i una cuina espaiosa i a la vista. El disseny del nou menjador, el que és a tocar la cuina, és elegant i atrevit alhora i si està molt a gust.
![]() |
L'Adriana Albero i jo davant la nova paret del menjador acabat d'inaugurar. |
La varietat de carns internacionals i nacionals és extensíssima i el millor que podeu fer és deixar-vos assessorar pel Juan. En coneix tots les secrets, procedència, alimentació i cria de l'animal, inclús el mètode de sacrifici. Al final són tots aquests factors els que influeixen en la qualitat de la carn.
La nostra experiència va ser fantàstica, vam estar mirant la carta però ens va semblar que decidir-nos era una tasca massa complicada. La tria sempre representa una renúncia i no estàvem disposats, que un dia és un dia i no hem vingut a aquest món a patir, i menys a l'estiu.
Vam optar doncs, pel menú degustació.
I la cosa va anar així de bé.....veureu que falta alguna imatge, la passió de la carn te aquestes coses....quan vols fer la foto a vegades ja és massa tard....
Si hi aneu algun dia m'agradarà molt saber la vostra opinió. Tanquen una setmana ara a finals d'agost però al setembre els torneu a tenir a disposició.
Vam optar doncs, pel menú degustació.
I la cosa va anar així de bé.....veureu que falta alguna imatge, la passió de la carn te aquestes coses....quan vols fer la foto a vegades ja és massa tard....
Aperitiu de la casa, un arosset amb xoriço
Tomàquet de penjar farcit de crema de bonítol sobre salmorejo
Mollejas de vedella
Tataki de bou
(Aquest va ser un meravella, però no en tenim imatges)
Steak tartar
Foie Instinto
I de plats:
Tira de asado d'Angus ( no en tenim imatges...)
Picaña Waygu
Solomillo bou gallec (tampoc en tenim imatge...)
Entranya black angus
Postres
Crema catalana amb granissat de poma i sopa tèbia de préssec
Si hi aneu algun dia m'agradarà molt saber la vostra opinió. Tanquen una setmana ara a finals d'agost però al setembre els torneu a tenir a disposició.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.