dilluns, 20 d’agost de 2018

Gaspatxo, l'amanida líquida més estimada


Gaspatxo, la recepta

Tenia pendent penjar-vos la recepta fonamental de l'estiu. I és que amb el gaspatxo passa com amb el brou, quan fas el primer dones per inaugurada oficialment la temporada.

A casa, la meva mare el feia amb el minipimer i molta paciència, però mica en mica vaig anar observant com el feien aquí i allà, quin matisos de vermell agafava depenent de les proporcions de tomàquet i, sobretot, quin punt de vinagre m'agradava més. A can Casanovas, la Dolors, ja veieu que en un parell de dies l'he anomenada 2 vegades, el feia boníssim. fa temps que tinc pendent tornar a casa seva un dia perquè m'expliqui algunes de les seves receptes estrella, com per exemple els cargols.

L'estiu del 2016 vam passar uns dies a Cadis i em va fer molta gràcia que, quan ens ensenyaven la cuina de l'apartament, ens mostressin la batedora dient que allí hi podiem fer els gaspatxos, com donant-ho per fet.

Per mi la clau és tenir una batedora. amb el minipimer us hi podeu florir, a més un farà massa mandra i acabareu per tirar de tetrabrik. Després de batre els ingredients us caldrà una altre gran estri, el xino.



INGREDIENTS per litre
1 Kg de tomàquet madur (pera o branca o cor de bou)
1 cogombre
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 all
1 ceba dolça
vinagre de vi blanc
oli OVE
sal

PREPARACIÓ
Renteu bé el tomàquet i la resta d'hortalisses.
Peleu el cogombre i la ceba i feu a trossos tots els ingredients.
Treieu la part central de l'all per tal d'evitar que repeteixi.
Quan talleu els tomàquets buideu la part que toca la tija, la verda.
I ara a poseu la meitat de tot, és a dir, mig quilo de tomàquet. mig pebrot verd, mitja ceba,....etc...., amaniu amb oli, sali i vinagre com si es tractés d'un amanida i engegueu la màquina. 
Repeteix la operació amb l'altre meitat dels ingredients.

Gaspatxo, la recepta

Gaspatxo, la recepta


Gaspatxo, la recepta

Un cop ben triturat només cal colar i deixar refredar a la nevera tapat.

Gaspatxo, la recepta

Gaspatxo, la recepta

Per menjar-lo sempre podeu fer bols amb les hortalisses a dauets perquè els comensals se les serveixin al gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.