Àgata Albero
Atenció que aquesta recepta és exitosa fins i tot pels que, com jo, no sou de fer pastissos. Tot i que amb receptes com aquestes encara acabaré per fer-me una mica més pastissera.
Ingredients
3 ous
250 gr de sucre blanc
ratlladura de llimona
1 got d'aigua ple de llet bona
1 got de vi ple d'oli del 0'4
375 gr de farina
3 sobres dobles de gasificant tipus 'el Tigre'
mantega pel motlle
Pre-escalfeu el forn a 180º.
Separeu les clares del rovell i reserveu-les per batre-les a punt de neu i afegir-les al final.
Barregeu els rovells i el sucre i remeneu fins que quedi una massa fina. Si teniu varetes elèctriques trigareu menys estona, però si no en teniu no passa res. Després afegiu-hi la ratlladura de llimona.
Remeneu de nou.
Afegiu ara la llet poc a poc i sense parar de remenar.
Tot seguit l'oli.
Seguim remenant, que la barreja quedi homogènia.
Afegiu la farina i els tres sobres de gasificant prèviament barrejat.
Bateu bé, fins que quedi una massa llisa.
Remeneu de nou.
Afegiu ara la llet poc a poc i sense parar de remenar.
Tot seguit l'oli.
Seguim remenant, que la barreja quedi homogènia.
Afegiu la farina i els tres sobres de gasificant prèviament barrejat.
Bateu bé, fins que quedi una massa llisa.
Bateu les clares a punt de neu i afegiu, ara cal remenar amb molta cura.
Unteu amb mantega o oli un motlle de pastís o una safata pel forn.
Unteu amb mantega o oli un motlle de pastís o una safata pel forn.
Col·loqueu el pastís a la part baixa de forn i enforneu 30 minuts a 180º.
Molt bo, Àgata! La tia Conchín? Quin nom més divertit, no l'havia sentit mai! Segur que aquesta sèrie de plats o postres familiars serà una gran sèrie... ja es veu amb aquest pastís, imagina't amb els que vindran! Petons i... fins aviat!
ResponEliminaGràcies per compartir la recepta familiar! Me l'apunto per fer-la servir en algun dels meus pastissos! Petons!
ResponEliminaAquestes receptes sempre són les millors! Té un aspecta fabulós, amb una textura perfecte!
ResponEliminaPetonets i bona setmana!