dijous, 22 de novembre del 2012

Crema de carbassó

A casa ens encanten els purés o les cremes, com en diem nosaltres. Ara venen molt de gust sobretot al vespre. Quan els fem pels convidats hi posem un toc de sofisticació que pot ser afegir-hi una mica d’ou dur ratllat i uns encenalls de pernil una mica torradet.


Crema de carabassó (de pastanaga, de pèsols fins o fins i tot de carbassa)

(Per 4 persones i una mica més)


La recepta bàsica:

· 3 carabassons, si són petits 4
. 1 ceba mitjana
. 1 patata gran o dues mitjanetes
. emmental ratllat 
. llet (o crema de llet si volem que sigui més saborosa)
. sal



1.- Pelem i tallem a trossos no massa petits  les verdures i la patata, si els carabassons són ecològics amb rentar-los i tallar-los n'hi haurà prou.

2.- Ho posem al foc amb l’aigua freda. Quan comenci a bullir baixem el foc i ho deixem bullir uns 20 minuts (o fins que punxant amb un ganivet considerem que és prou tendre).




3.- Si trobem que hi ha massa aigua, en reservem una mica ja que li afegirem llet (un raig) i ens podria quedar massa líquida. Primer és millor que hi aboquem l’emmental ratllat per tal que es comenci a fondre i tot seguit la mica de llet, triturem amb ‘el pimer’ fins que quedi ben fi. Tastem de sal i si cal n’hi afegim.





Si ens ha quedat massa dens podem afegir-hi una mica de l’aigua on hem bullit les verdures. Si no la usem la podem congelar en una ampolla de plàstic, per usar-la per un sofregit o per fer una sopa.

Com us deia, la mateixa recepta es pot fer substituint els carabassons, per pèsols fins (fins i tot congelats), pastanagues o carbassa.
Jo no sóc de parer de sofregir la verdura abans de bullir-la però hi ha persones que ho fan per tal que sigui més gustosa, per nosaltres el toc gustós el dóna la llet i el saborós emmental.

Àgata Albero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.