Crema de carabassó (de pastanaga, de pèsols fins o fins i tot de carbassa)
(Per 4 persones i una mica més)
La recepta bàsica:
· 3 carabassons, si
són petits 4
. 1 ceba mitjana
. 1 patata gran o dues mitjanetes
. emmental ratllat
. llet (o crema de llet si volem que sigui més saborosa)
. sal
1.- Pelem i tallem a trossos no massa petits les verdures i la patata, si els carabassons
són ecològics amb rentar-los i tallar-los n'hi haurà prou.
2.- Ho posem al foc amb l’aigua freda. Quan comenci a bullir baixem el foc i ho deixem bullir uns 20 minuts (o fins que punxant amb un ganivet considerem que és prou tendre).
3.- Si trobem que hi ha massa aigua, en reservem una mica ja que li afegirem llet (un raig) i ens podria quedar massa líquida. Primer és millor que hi aboquem l’emmental ratllat per tal que es comenci a fondre i tot seguit la mica de llet, triturem amb ‘el pimer’ fins que quedi ben fi. Tastem de sal i si cal n’hi afegim.
Si ens ha quedat massa dens podem afegir-hi una mica de l’aigua on hem bullit les verdures. Si no la usem la podem congelar en una ampolla de plàstic, per usar-la per un sofregit o per fer una sopa.
Com us deia, la mateixa recepta es pot fer substituint els carabassons, per pèsols fins (fins i tot congelats), pastanagues
o carbassa.
Jo no sóc de parer de sofregir la verdura abans de bullir-la
però hi ha persones que ho fan per tal que sigui més gustosa, per nosaltres el toc
gustós el dóna la llet i el saborós emmental.
Àgata Albero
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.