dimecres, 21 de novembre del 2012

Truita d'espinacs



És temps d'espinacs i val la pena aprofitar-ho. En podem fer croquetes, cuinar-los amb beixamel i perquè no, una gustosa truita. Fa temps que a casa hem passat de menjar la mongeta i patata de sempre a variar el nostre repertori de sopars amb verdures. Des que rebem una cistella de fruita i verdura ecològica hem après a menjar de temporada. Com a mare m'ha obligat a repassar les receptes oblidades que ja quan era petita em feia la meva mare.


Truita d'espinacs (per a 4 persones)

1 kg d'espinacs
1 all
12 panses
6 ous
sal


1.- Rentem els espinacs amb aigua abundant, els colem i els posem a bullir amb un parell de gots d'aigua (uns 10 min aproximadament).

2.- Sofregim, una mica però no massa, les panses tallades per la meitat (així notarem més la seva dolçor) i fem el mateix amb l'all laminat.

3.- A part batem els ous i hi afegim els espinacs ben eixuts. Tot seguit hi afegim l'all, les panses i la sal. Ho barregem tot.

4.- Agafem una paella que estiguem segurs que no s'enganxa i hi posem un raig d'oli no massa generós, no fos cas que ens quedés massa oliosa. Quan fumegi hi aboquem la barreja i amb una petita pala de fusta anem voltant la mescla per tal que no s'enganxi pels costats, passats uns minuts la tombem amb un plat de diàmetre superior a la paella i ben pla. 

5.- Afegim un rajolí més d'oli i aboquem la truita. Fem el mateix amb la pala abans esmentada i passats uns minuts ja tindrem la truita a punt.

Ja sabeu que amb les truites hi ha gustos per tothom, molt cuita, poc cuita,...feu-la al vostre gust.

A casa l'acompanyem de pa amb tomàquet amb oli verge de Garriguella. També es pot acompanyar d'una amanida senzilla.


Àgata Albero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.