No us enganyaré, aquest brou és contundent.
Brou (2 litres aproximadament)
Les herbes
1nap
1xiribia
1 porro
2 pastanagues
una mica d'api
La carn
Carn de vedella (una tall de costella o de 'conill')
1 os del genoll de la vedella
1 os blanc de pernil (aquell salat)
2 o 3 ales de pollastre
1/2 carcanada de pollastre ( o una cuixa de gallina)
La verdura
1 quart de col
2 patates mitjanes
1.- Posem a bullir les herbes ben netes i pelades (si us agrada més) i tota la carn en 3 litres d'aigua freda mineral o filtrada.
2.- Si no tenim olla ràpida quan arrenqui el bull ho deixarem bullir 2 horetes i mitja o 3. Quan faltin 30 min per apagar el foc hi afegirem la patata i la col senceres i les deixarem fins al final.
3.- Si ho fem amb l'olla ràpida amb 35 minuts inicials n'hi haurà prou, passat aquest temps apagarem el foc i quan la podem tornar a obrir hi afegirem la patata i la col fent-les bullir sense tancar a pressió l'olla.
4.- Un cop apaguem el foc, esperem una mica a que es temperi i procedirem a colar el brou.
Ja ho tenim!!!!
Ara només caldrà fer-ne l'ús que més ens convingui: sopa, arrossos i bases de tota mena. És aleshores quan hi posem la sal, a cada plat la que li calgui.
La carn de vedella i la de les aletes del pollastre les podem fer a trossets i afegir a la sopa. (Aquest caldo no ens permet aprofitar la carn per fer-ne croquetes, ja us en proposarem un altre amb més carn). També podem posar-hi trossos de pastanaga i patata. Això si, la sopa serà més 'contundent'.
Consell pràctic: Si congelem el brou en ampolles d'aigua sempre tindrem un bon recurs per quan el necessitem.
Àgata Albero
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.