Sílvia Manzano
Aquí teniu una recepta de l'arròs caldós, una sopeta reconfortant per aquests dies que prometen fred.
Ingredients (per 8 persones)
16 gambes o escamarlans
2 alls
oli
sal
sal
Fem el fumet segons aquesta recepta (cliqueu aquí).
Sofregim un parell d'alls sencers i sense pelar en una cassola, a continuació salpebrem les gambes, les fregim una mica només i les retirem.
Afegim
la sípia neta i a trossos prèviament salada i quan estigui rossa, tirem l’arròs, i no el parem de
moure per tal que agafi una mica de color.
Desprès comencem a tirar el caldo mica en mica, normalment s’ha de triplicar i una mica més, és a dir, 1 got d’arròs per 3 gots i mig de caldo, depèn de com el vulgueu d'espès.
Mentre bull l’arròs, aprofitem i pelem les gambes, que ja estaran fredes, i a última hora les afegim a l’arròs, la sal és al gust que li volgueu posar. El farem bullir 18 minuts i el deixem reposar uns 3 minuts més.
Aquest arròs també és molt bo amb trossos de rap i rossellones. (Aprofiteu aquells dies que el rap no està tan car).
Jo, aquest arròs el faig també amb llamàntol, que segueix el mateix procés.
Sílvia Manzano
Mmm, quina bona pinta, ara ja estic pensant amb el sopar!
ResponElimina