Àgata Albero
El dissabte abans de la festa d'aniversari del Bruno vam preguntar-li què volia per dinar i de seguida va respondre: macarrons!!!! Remenant pel rebost vaig trobar un paquet de pasta i quan el va veure hi va estar d'acord, fet i fet és pasta i a ell, com a molts nens, ja el fa feliç.
Els sofregit que faig té molt de la meva mare, són d'aquelles receptes que passen de generació en generació i tothom té la seva. A casa ens agrada així.
Ingredients (per a 4 persones)
400 gr de pasta
1 pot/1 llauna de tomàquet natural
1 ceba
300 gr de carn picada de vedella
1 tallet de foie-gras (30 gr)
oli d'oliva verge
sal
sucre morè
orenga
mantega
Posem l'olla a bullir amb aigua i sal.
Sofregim la ceba ben trinxada i quan sigui transparent hi afegim la carn prèviament salpebrada.
Quan canvii tota de color hi afegim el foie-gras i remenem. Tot seguit el tomàquet i el fem a trossos amb la cullera de fusta. Hi posem un xic de sal i una cullerada generosa de sucre. Afegim una mica d'orenga. Remenem i tapem.
Posem a bullir la pasta el temps que marqui el paquet, escorrem bé, posem uns tallets de mantega i remenem dins el mateix colador.
Deixem que faci xup-xup i remenem de tant en tant. (Uns 15 minuts). Tastem de sal i rectifiquem si cal. Quan la textura ens sembli adequada, ni molt aigualit ni molt sec, apaguem el foc.
Barregem dins l'olla on hem bullit la pasta i el sofregit i servim.
A mi m'agrada posar-m'hi emmental ratllat, però això va a gustos.
quina bona pinta.....i senzill
ResponEliminaM'encanta! aquesta l'he de fer que és ben senzilla!
ResponEliminaA veure si ara s'edita bé!
Un petó!
A veure si un dia te la veiem a la carmanyola!!!! Envia'ns la foto, si t'animes a fer-la, i te la penjarem amb molt de gust. Besets.
ResponElimina