Àgata Albero
Demà que obren el mercat per la tarda aniré a comprar i avui he decidit fer un arròs amb el què tenia per la nevera. Sempre congelo brous de tota mena i això, un porro i una pastanaga em resolen un arròs amb un tres i no res.
Ingredients (per a 5 persones i que en sobri per la carmanyola)
Un grapat de ceps secs
1 porro
1 pastanaga
3 gots d'arròs integral ecològic
1 litre i mig de brou vegetal
oli d'oliva
sal
safrà
Escaldem els ceps amb aigua bullent i els deixem en remull fins que ens calguin.
Rentem, pelem i tallem la pastanaga i la afegim al sofregit. Salem.
Mentrestant anem escalfant el brou vegetal (Penseu que si aneu congelant brous de la cocció de les verdures sempre tindreu un bon recurs).
Sofregim l'arròs 5 minuts i tot seguit hi aboquem el brou vegetal juntament amb bolets tallats amb les tisores i el seu brou. La proporció ha de ser una mica més del doble de brou que d'arròs (3 gots d'arròs per 1 de brou). Jo l'he fet bullir 10 minuts a foc fort i 30 o 35 a foc baix.
Els darrers 10 minuts de la cocció li he posat uns brins de safrà l'he tingut tapat.
En total uns 40-45 minuts, penseu que és integral.
Deixem reposar 5 minuts i llest. Tot i que si el deixeu més estona no patiu, estarà més bo i tot.
Consell
Reserveu sempre brou calent per afegir-ne si cal. Penseu que l'arròs integral necessita coure força estona. L'avantatge és que no es cova com el blanc i a més és molt més saludable.
Avui tenia brou de carxofa i l'he aprofitat, m'ha fet pensar que el proper dia li posaré carxofetes, que també s'hi adiuen molt
Segur que deu ser bonissim. A Itàlia aquest arròs es fa sovint amb els bolets anomenats : FUNGHI PORCINI , que son un bolets molt bons sobretot si son frescs.
ResponEliminaGràcies Clara. Buscarem aquests bolets i provarem de fer la recepta estil risotto.
ResponElimina"Estupendu". D'això en dic jo tenir recursos.
ResponEliminaGràcies Anna.
ResponEliminaAquest arròs és complert, fàcil i deliciòs. Realment una molt bona descoberta. Gràcies!
ResponEliminaSembla boníssim! Em faig ara mateix fan de la recepta i del "estupendu" de la senyora que es diu Anna :-)
ResponElimina