Àgata Albero
A València és un plat molt comú, me'l feia la meva tia quan era jo petita i també molt sovint el meu pare. Crec que us encantarà.
Ingredients per 4 persones
6/8 fulles de bleda
2 alls
1 patata gran
sofregit de tomàquet
6 tassetes de cafè d'arròs (blanc o integral)
1 litre i mig d'aigua
safrà
pebre dolç
oli
sal
Posem un bon raig d'oli verge a la cassola, sofregim els alls talladets a làmines i de seguida hi posem les bledes tallades petites.
Salem i remenem una mica perquè també se sofregeixin i tot seguit tirem el pebre dolç. Remenem i aboquem 1 litre i mig d'aigua, tapem fem que arrenqui el bull i deixem bullir 20 min. (Abans del pebre dolç podeu afegir-hi el sofregit de tomàquet que hi aportarà sabor i color, jo aquesta vegada no en tenia...però la recepta en porta)
Pelem una patata gran i la tallem (o millor dit la trenquem) amb el ganivet a trossos desiguals. La aboquem i la fem bullir 15 minuts més. Rectifiquem de sal.
Hi posem uns brins de safrà i tot seguit l'arròs, i ara sense tapar fem bullir 18 minuts. I ja ho tenim.
Consells:
És un plat que està bo l'endemà també, més si s'ha fet amb arròs integral, és clar. Per tant, el podem posar a la llista de menjar de carmanyola.
Si voleu donar-li més intensitat de sabor podeu usar el 'Pimentón de la Vera'.
La recepta original porta llegum, així el plat és 100 per 100 nutritiu i molt saludable.
Aquesta vegada no m'ha quedat massa caldós, vaig preferir no afegir-hi aigua.
Doncs sí, Àgata, un plat boníssim, i amb l'allet torrat... que bo! Ahir en vaig fer, d'arròs amb verdures, però hi vaig posar espinacs. El proper cop, bledes!
ResponEliminaNyam, molt bona pinta,gràcies vaig a tastar-lo😉
ResponEliminaM'ha sortit d'abuten, Agata, molt bo, saludable i senzill de fer. Gracies mil
ResponEliminaMolt bones, las provarem aviat :)
ResponEliminaGenial, moltes gràcies!
ResponEliminaPer als que us agrade el picant, amb un ditet de caiena es queda boníssim!
ResponElimina