dilluns, 25 de febrer del 2013

Arròs amb bledes

Àgata Albero



Sí, sí, amb bledes. Un plat perfecte per aquells que no els agrada gaire menjar verdura però sí els arrossos caldosos.  Per mi el punt té a veure en com es cou tot plegat i en l'ús del safrà i el pebre dolç.

A València és un plat molt comú, me'l feia la meva tia quan era jo petita i també molt sovint el meu pare. Crec que us encantarà.

Ingredients per 4 persones



6/8 fulles de bleda

2 alls
1 patata gran
sofregit de tomàquet
6 tassetes de cafè d'arròs (blanc o integral)
1 litre i mig d'aigua
safrà
pebre dolç
oli
sal

Posem un bon raig d'oli verge a la cassola, sofregim els alls talladets a làmines i de seguida hi posem les bledes tallades petites. 





Salem i remenem una mica perquè també se sofregeixin i tot seguit tirem el pebre dolç. Remenem i aboquem 1 litre i mig d'aigua, tapem fem que arrenqui el bull i deixem bullir 20 min. (Abans del pebre dolç podeu afegir-hi el sofregit de tomàquet que hi aportarà sabor i color, jo aquesta vegada no en tenia...però la recepta en porta)

Pelem una patata gran i la tallem (o millor dit la trenquem) amb el ganivet a trossos desiguals. La aboquem i la fem bullir 15 minuts més. Rectifiquem de sal.



Hi posem uns brins de safrà i tot seguit l'arròs, i ara sense tapar fem bullir 18 minuts. I ja ho tenim.




Consells:

És un plat que està bo l'endemà també, més si s'ha fet amb arròs integral, és clar. Per tant, el podem posar a la llista de menjar de carmanyola.
Si voleu donar-li més intensitat de sabor podeu usar el 'Pimentón de la Vera'.
La recepta original  porta llegum, així el plat és 100 per 100 nutritiu i molt saludable.

Aquesta vegada no m'ha quedat massa caldós, vaig preferir no afegir-hi aigua.

6 comentaris:

  1. Doncs sí, Àgata, un plat boníssim, i amb l'allet torrat... que bo! Ahir en vaig fer, d'arròs amb verdures, però hi vaig posar espinacs. El proper cop, bledes!

    ResponElimina
  2. Nyam, molt bona pinta,gràcies vaig a tastar-lo😉

    ResponElimina
  3. M'ha sortit d'abuten, Agata, molt bo, saludable i senzill de fer. Gracies mil

    ResponElimina
  4. Per als que us agrade el picant, amb un ditet de caiena es queda boníssim!

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.