Àgata Albero
Quan anem a Vallgorguina a casa la meva germana sempre mengem de meravella i aquesta és una de les seves especialitats. En aquest cas la especialitat és del cunyat.
Ara fa uns dies parlant amb la Laura, companya de feina i bona amiga, vam estar parlant de receptes senzilles i molt saboroses i va tornar a sortir aquesta. Així que va explicar-me'n els secrets i aquella mateixa tarda tornant de mercat m'hi vaig posar. Era aquell dia que venia el padrí d'Egipte, aquell que menja amb alegria.
Ingredients per 4 persones
500 gr de bacallà dessalat
2 patates mitjanes
1 ceba de Figueres
1 porro
4 ous
oli
sal
julivert
cibulet
Pelem i fregim les patates, salades però no massa, fins que ens quedin rosses. Les podem tallar com per fer patates rosses (o "palla") o a làmines com si haguéssim de fer truita de patates.
Les reservem i a continuació fregim la ceba que haurem pelat i tallat a llunes i el porro ben petit. Fregirem a foc no massa fort uns 15 minuts.
A continuació afegim el bacallà esqueixat (estripat) i remenem uns 10 minuts després hi afegim les patates. Seguim remenant una mica i tot seguit hi afegim els ous sencers un a un i remenem com s'hi féssim qualsevol altre remenat. Apaguem el foc i finalment hi tirem el julivert i el cibulet trinxats.
I ja ho tenim!!!
Variants: En comptes de julivert s'hi pot afegir coriandre fresc. També hi ha qui hi tira un rajolinet de vi blanc just abans de posar-hi els ous. Tornant a escalfar també té la seva gràcia, així que també ens el podem posar a la carmanyola.
mmmm... que bo! Quan vaig ser a portugal vaig menjar bacallà cada dia, és tan bo!! Us ha quedat una recepta molt xula, amb el porro i tot deu ser deliciosa, i la tradició de Portugal ha entrat dins de casa! Fantàstic. Bon cap de setmana, guapes.
ResponEliminaOle q buenooooooo
ResponElimina