dijous, 14 de febrer del 2013

Bacallà a la portuguesa. Bacalo al douro com el fan el Chano i la Laura.

Àgata Albero




Fa temps que tenia ganes de fer aquest plat. I ara que la tradició mana menjar bacallà trobo que és prou encertat. 

Quan anem a Vallgorguina a casa la meva germana sempre mengem de meravella i aquesta és una de les seves especialitats. En aquest cas la especialitat és del cunyat.
 Ara fa uns dies parlant amb la Laura, companya de feina i bona amiga, vam estar parlant de receptes senzilles i molt saboroses i va tornar a sortir aquesta. Així que va explicar-me'n els secrets i aquella mateixa tarda tornant de mercat m'hi vaig posar. Era aquell dia que venia el padrí d'Egipte, aquell que menja amb alegria.

Ingredients per 4 persones

500 gr de bacallà dessalat
2 patates mitjanes
1 ceba de Figueres
1 porro
4 ous
oli
sal
julivert 
cibulet


Pelem i fregim les patates, salades però no massa, fins que ens quedin rosses. Les podem tallar com per fer patates rosses (o "palla") o a làmines com si haguéssim de fer truita de patates.



Les reservem i a continuació fregim la ceba que haurem pelat i tallat a llunes i el porro ben petit. Fregirem a foc no massa fort uns 15 minuts.



A continuació afegim el bacallà esqueixat (estripat) i remenem uns 10 minuts després hi afegim les patates. Seguim remenant una mica i tot seguit hi afegim els ous sencers un a un i remenem com s'hi féssim qualsevol altre remenat. Apaguem el foc i finalment hi tirem el julivert i el cibulet trinxats.





I ja ho tenim!!! 


Variants: En comptes de julivert s'hi pot afegir coriandre fresc. També hi ha qui hi tira un rajolinet de vi blanc just abans de posar-hi els ous. Tornant a escalfar també té la seva gràcia, així que també ens el podem posar a la carmanyola.




2 comentaris:

  1. mmmm... que bo! Quan vaig ser a portugal vaig menjar bacallà cada dia, és tan bo!! Us ha quedat una recepta molt xula, amb el porro i tot deu ser deliciosa, i la tradició de Portugal ha entrat dins de casa! Fantàstic. Bon cap de setmana, guapes.

    ResponElimina
  2. M Angeles Manzano Quintana15 de febrer del 2013, a les 22:53

    Ole q buenooooooo

    ResponElimina

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.